Η εφαρμογή του ChatGPT έρχεται και στο Android (σχεδόν)

8 μήνες πριν
ChatGPT android

Μετά από μικρή αναμονή, η εφαρμογή του ChatGPT είναι επιτέλους διαθέσιμη για τους χρήστες Android. Η εφαρμογή για Android έρχεται σχεδόν δύο μήνες μετά την κυκλοφορία της έκδοσης για iOS.

Η εφαρμογή είναι πλέον διαθέσιμη στις ΗΠΑ, την Ινδία, το Μπαγκλαντές και τη Βραζιλία, και όχι στη χώρα μας ή την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση. Η OpenAI επέλεξε όπως και στην περίπτωση του iPhone, μια σταδιακή ανάπτυξη αντί να διαθέσει την εφαρμογή ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο.

Η εταιρεία υπό την ηγεσία του Sam Altman είχε ανακοινώσει πρόσφατα ότι οι χρήστες θα μπορούσαν να περιμένουν την έκδοση Android του εντυπωσιακού chatbot τεχνητής νοημοσύνης, την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου. Είναι ενδιαφέρον ότι η εφαρμογή Android έρχεται σε μια εποχή που το ChatGPT βρίσκεται και πάλι στην επικαιρότητα αλλά για όχι τόσο θετικούς λόγους. Πρόσφατα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για πτώση της επισκεψιμότητας στην επίσημη ιστοσελίδα της υπηρεσίας αλλά και πιο αργούς χρόνους απόκρισης.

Η OpenAI πάντως σχεδιάζει να επεκτείνει τη διαθεσιμότητα της εφαρμογής Android πολύ σύντομα κάτι που μπορεί να αλλάξει την κατάσταση σε ό,τι αφορά την επισκεψιμότητα. Ενώ νωρίτερα η εφαρμογή περιοριζόταν μόνο σε χρήστες iOS, με την τελευταία εξέλιξη, εκατομμύρια χρήστες Android θα μπορούν να επωφεληθούν από το ChatGPT από το smartphone τους, κάτι σίγουρα πιο εύκολο από την πρόσβαση μέσω υπολογιστή. Η εφαρμογή είναι δωρεάν και συγχρονίζει το ιστορικό των χρηστών σε όλες τις συσκευές, φέρνοντας τις τελευταίες βελτιώσεις από την OpenAI.

Το ChatGPT, που λανσαρίστηκε τον Νοέμβριο του 2022 από την OpenAI, είναι ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης, βασισμένο σε ένα μεγάλο γλωσσικό μοντέλο που έχει εντυπωσιάσει τον κόσμο με την εκπληκτική ικανότητά του να προσφέρει απαντήσεις που μοιάζουν σαν να τις έγραψε άνθρωπος. Η ευρεία υιοθέτηση του chatbot το κατέστησε την ταχύτερη διαδικτυακή εφαρμογή που απέκτησε έως και 100 εκατομμύρια χρήστες στο συντομότερο χρονικό διάστημα, τέσσερις μήνες από το λανσάρισμά του, ένα ρεκόρ που καταρρίφθηκε πρόσφατα από την εφαρμογή Threads. Οι χρήστες που θα κατεβάσουν την εφαρμογή, έχουν πρόσβαση στα γλωσσικά μοντέλα GPT-3.5 και GPT-4. Προς το παρόν, το GPT-4 είναι προσβάσιμο μόνο στα μέλη του ChatGPT Plus που πρέπει να πληρώσουν περίπου 20 δολάρια το μήνα για πρόσβαση στις εξελιγμένες δυνατότητές του.