Η επανάσταση στις κάρτες SD: WESTERN DIGITAL παρουσιάζει την πρώτη 4TB κάρτα

1 εβδομάδα πριν
SD card SanDisk Extreme Pro 4TB

Η WESTERN DIGITAL διευρύνει τα όρια της χωρητικότητας αποθήκευσης με την τελευταία της καινοτομία, μια SD κάρτα πλήρους μεγέθους με την εντυπωσιακή χωρητικότητα των 4 TB. Η κάρτα SD SanDisk Extreme Pro 4TB που παρουσιάστηκε στο NAB Show, είναι η πρώτη του είδους της, σχεδιασμένη για να καλύπτει τις ανάγκες των φωτογράφων, των βιντεογράφων και των κατόχων φορητών υπολογιστών.

Η πρωτοποριακή εξέλιξη έρχεται μόλις λίγο καιρό αφότου ο κλάδος καλωσόρισε την microSD κάρτα των 400GB. Η νέα πρόταση της SANDISK αντιπροσωπεύει δεκαπλάσια χωρητικότητα αποθήκευσης, θέτοντας ένα νέο σημείο αναφοράς στον κόσμο των φορητών λύσεων αποθήκευσης.

Ωστόσο, οι ανυπόμονοι καταναλωτές θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2025 για να κάνουν δική τους την κάρτα αφού τότε είναι προγραμματισμένη η εμπορική της διάθεση. Σύμφωνα με το AnandTech, η κάρτα χρησιμοποιεί τη διεπαφή Ultra High Speed-I (UHS-I), η οποία επιτρέπει ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως και 104MB/s στη λειτουργία UHS104 (SDR104). Επιπλέον, μπορεί να υπερηφανεύεται για ελάχιστες ταχύτητες διαδοχικής εγγραφής 30MB/s, επαρκείς για τη λήψη βίντεο στην 8K ανάλωση.

Το SD Alliance παρουσίασε για πρώτη φορά τις προδιαγραφές των καρτών Secure Digital Ultra Capacity (SDUC) το 2018, υποσχόμενο SD κάρτες με χωρητικότητα έως και 128 terabytes. Παρόλο που χρειάστηκε σημαντικό χρονικό διάστημα για να επιτευχθεί το ορόσημο των 4TB, η WESTERN DIGITAL δεν έχει αποκαλύψει τον τύπο της τεχνολογίας NAND που χρησιμοποιεί στην επερχόμενη κάρτα, γεγονός που υποδηλώνει ότι ακόμη μεγαλύτερες χωρητικότητες μπορεί να είναι κάτι που δεν θα δούμε στο άμεσο μέλλον.

Παρ' όλα αυτά, για όσους επιθυμούν να κάνουν εγγραφή βίντεο πέρα από την ανάλυση 4K με άφθονο αποθηκευτικό χώρο, η WESTERN DIGITAL πρόκειται να παραδώσει τη συγκεκριμένη λύση μέχρι το επόμενο έτος. Αναμενόμενα το καυτό ερώτημα που απασχολεί όλους είναι η τιμή μιας κάρτας SD UHS-1 4TB, κάτι που δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα.

Προς το παρόν πάντως αν χρειάζεσαι μεγάλη χωρητικότητα θα χρειαστεί να..."περιοριστείς" στην microSD κάρτα των 400GB.