Η επεξεργασία μηνυμάτων στο Threads, είναι πλέον δυνατή και μάλιστα δωρεάν

6 μήνες πριν
Threads messages

Ο διευθύνων σύμβουλος της META, Mark Zuckerberg, ανακοίνωσε ότι το Threads, η εφαρμογή του Instagram που μοιάζει με το Twitter, διαθέτει πλέον λειτουργία επεξεργασίας. Με τη νέα λειτουργία, αν ζεις στις ΗΠΑ (το Threads δεν είναι ενεργό στην Ευρώπη), μπορείς να επεξεργαστείς την ανάρτησή σου όσες φορές θέλεις μέσα σε πέντε λεπτά από την ανάρτηση. Προηγουμένως, έπρεπε να διαγράψεις μια ανάρτηση και να την αναδημοσιεύσεις ξανά όταν ήθελες να διορθώσεις ένα τυπογραφικό λάθος.

Σε αντίθεση με το X (πρώην Twitter), το οποίο πρόσθεσε ένα κουμπί επεξεργασίας μόλις πέρυσι και στη συνέχεια το “κλείδωσε” πίσω από μια συνδρομή, το Threads διαθέτει το κουμπί επεξεργασίας στους χρήστες χωρίς επιπλέον χρέωση. Το κουμπί επεξεργασίας είναι διαθέσιμο σε κινητά και στη web έκδοση της υπηρεσίας. Έρχεται περίπου τρεις μήνες μετά την πρώτη κυκλοφορία της νέας social media υπηρεσίας που στόχο έχει να εκθρονίσει το Twitter.

Ωστόσο, το Threads δεν εμφανίζει το ιστορικό επεξεργασίας μιας ανάρτησης, κάτι που προσφέρει το X προκειμένου να επιτρέπει τη διαφάνεια και παράλληλα να αποτρέπει την παραπληροφόρηση. Σε αυτή την περίπτωση, οι χρήστες στο Threads μπορούν να δημοσιεύσουν κάτι, να συγκεντρώσει likes και αναδημοσιεύσεις, και στη συνέχεια να αλλάξουν το κείμενο της δημοσίευσης στη συνέχεια, χωρίς να υπάρχει κάποιο είδος αρχείου για το τι είχε αρχικά αναφερθεί. Κάτι τέτοιο δημιουργεί προβλήματα επειδή επιτρέπει την κακόβουλη χρήση της λειτουργίας επεξεργασίας.

Ο Zuckerberg ανακοίνωσε επίσης ότι το Threads λανσάρει το "Voice Threads", το οποίο όπως αφήνει να εννοηθεί και από το όνομά του, επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν φωνητικές αναρτήσεις στα μηνύματά τους. Η λειτουργία είναι μια ευπρόσδεκτη ενημέρωση για τους ανθρώπους που προτιμούν να χρησιμοποιούν φωνητικές επιλογές σε αντίθεση με τις επιλογές κειμένου. Μπορείς να δημοσιεύσεις μια φωνητική ανάρτηση είτε ξεκινώντας ένα νέο νήμα είτε απαντώντας σε μήνυμα και στη συνέχεια, πατώντας το εικονίδιο του μικροφώνου ξεκινάει η εγγραφή. Μια λεζάντα του ηχητικού σου κλιπ θα δημιουργηθεί αυτόματα, την οποία μπορείς στη συνέχεια να επεξεργαστείς.

Το Threads ετοιμάζεται ακόμα να εγκαινιάσει λειτουργία Trends σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί καλύτερα το X. Η είδηση αποκαλύφθηκε αφού ένας χρήστης του Threads εντόπισε την ενημέρωση σε ένα screenshot που δημοσιεύτηκε κατά λάθος από έναν υπάλληλο του Threads. Το screenshot δείχνει μια αριθμημένη λίστα με θέματα που βρίσκονται σε τάση, μαζί με πληροφορίες σχετικά με το πόσα "νήματα" συζητούσαν ενεργά το κάθε στοιχείο.