Η επόμενη VR πρόταση της Meta θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο

1 έτος πριν
VR Meta

Την Πέμπτη, ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του στο podcast του Joe Rogan ότι το επόμενο VR headset της Meta θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο. Ωστόσο, όπως γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, το νέο headset θα απευθύνεται πιθανότατα για εταιρικά περιβάλλοντα και όχι σε gamers.

Σε μια συνέντευξη που διήρκεσε για σχεδόν τρεις ώρες, ο Zuckerberg μίλησε για τη Meta, τις εικονικές πολεμικές τέχνες και άλλα θέματα. Η εκπομπή ξεκίνησε με τον Rogan να περιγράφει την εμπειρία του με ένα νέο VR headset, γεγονός που ώθησε τον Zuckerberg να αποκαλύψει ότι το νέο headset της Meta θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο.

«Για μένα, αυτό έχει να κάνει με το να βοηθήσω τους ανθρώπους να συνδεθούν», δήλωσε ο Zuckerberg. Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta ανέφερε χαρακτηριστικά του νέου συστήματος που επικεντρώνονται στην "κοινωνική παρουσία", όπως η ικανότητα του να παρακολουθεί τις εκφράσεις του προσώπου και η δυνατότητα προσομοίωσης της οπτικής επαφής με τους χρήστες. «Υπάρχει περισσότερη μη λεκτική επικοινωνία όταν οι άνθρωποι είναι μεταξύ τους από ό,τι λεκτική», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Zuckerberg.

Οι αναφορές του Zuckerberg φαίνεται ότι έχουν σχέση με το Project Cambria, μια υβριδική συσκευή AR/VR εξοπλισμένη με εσωτερικούς αισθητήρες που απευθύνεται σε επαγγελματίες. Είναι ένα από τα τέσσερα συστήματα εικονικής πραγματικότητας που σχεδιάζει να λανσάρει η Meta μέχρι το 2024. Αρχικά, το Cambria επρόκειτο να κυκλοφορήσει πέρυσι, αναβλήθηκε για το φθινόπωρο και θα κοστίζει περίπου 800 δολάρια. Όμως λαμβάνοντας υπόψη ότι η Meta αύξησε πρόσφατα την τιμή του Quest 2 VR συστήματος κατά 100 δολάρια λόγω πληθωρισμού, το κόστος θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Το Project Cambria γνωρίζουμε ότι θα διαθέτει κάμερες που βλέπουν το εξωτερικό περιβάλλον και επιτρέπουν "full color-passthrough" για την εμφάνιση εικονικών επικαλύψεων. Οι υπάλληλοι της Meta έχουν αναφερθεί στο νέο headset ως "φορητό υπολογιστή για το πρόσωπο".

Παρά το γεγονός ότι στο podcast ο Zuckerberg δεν ασχολήθηκε πολύ με το Quest VR που αποτελεί την πιο δημοφιλή πρόταση της Meta μέχρι σήμερα,  ανέφερε εν συντομία ότι ο διάδοχός του θα είναι ένα «ένα μεγάλο βήμα προς τα πάνω σε σχέση με το Oculus 2». Αναμένουμε να ακούσουμε περισσότερα για τα VR σχέδια της Meta και το metaverse στο επερχόμενο συνέδριο Connect της εταιρείας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή μέσα στις επόμενες εβδομάδες.