Η GOOGLE ανοίγει την πρόσβαση στο Bard AI chatbot της αλλά σε περιορισμένο κοινό

1 έτος πριν
GOOGLE Bard AI

Η απάντηση της GOOGLE στο ChatGPT είναι πλέον διαθέσιμη στο κοινό, με την εταιρεία να δηλώνει ότι θα δίνει πρόσβαση στο chatbot τεχνητής νοημοσύνης της, γνωστό ως Bard, στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η GOOGLE δηλώνει ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Bard για να "ενισχύσετε την παραγωγικότητά σας, να επιταχύνετε τις ιδέες σας και να τροφοδοτήσετε την περιέργειά σας". Λειτουργεί παρόμοια με το ChatGPT της OpenAI, όπου θα πρέπει να εισάγεις μια ερώτηση (ακόμα και αν αυτή είναι πλήρως αναλυτική ή έχει πολλές βαθμίδες), με το Bard να δίνει την απάντησή του. Στα ερωτήματα που μπορείς να θέσεις είναι μια ερώτηση για μια εργασία ή τη δημιουργία μιας συνταγής ή αναλυτικές οδηγίες για το σχεδιασμού ενός ταξιδιού με πολλές στάσεις.
Σε αντίθεση με το ChatGPT, ωστόσο, το Bard θα δώσει διάφορες εκδοχές ή "προσχέδια" της απάντησής του για να επιλέξεις από αυτές. Στη συνέχεια, θα μπορείς να κάνεις συμπληρωματικές ερωτήσεις ή να θέσεις ξανά την ίδια ερώτηση, αν δεν σου αρέσει κάποια από τις παρεχόμενες απαντήσεις. 

Υπάρχει επίσης ένα κουμπί "GOOGLE it" που θα μετατρέψει το ερώτημά σου σε μια μορφή πιο φιλική για τις μηχανές αναζήτησης και θα το κατευθύνει -φυσικά- στην αναζήτηση GOOGLE. 

Εκπρόσωπος της GOOGLE δήλωσε ότι η εταιρεία δεν σκοπεύει να ενσωματώσει το Bard στην ίδια τη σελίδα αναζήτησης της GOOGLE και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό μόνο πηγαίνοντας στη διεύθυνση bard.google.com, προχωρώντας σε εγγραφή στη λίστα αναμονής.

Η GOOGLE θα επεκτείνει την πρόσβαση σταδιακά, οπότε δεν θα μπορέσουν όλοι να χρησιμοποιήσουν άμεσα το Bard. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει το Bard και σε άλλες περιοχές και γλώσσες όμως αρχικά είναι διαθέσιμο μόνο στα αγγλικά και μόνο σε χρήστες των ΗΠΑ και της Αγγλίας.

Η GOOGLE τονίζει ότι πρόκειται για ένα πρώιμο πείραμα και αναφέρει ότι το Bard θα τρέχει σε μια "αποτελεσματική και βελτιστοποιημένη" έκδοση του LaMDA, του μεγάλου γλωσσικού μοντέλου της εταιρείας που στηρίζει το εργαλείο. Μόλις κάποιος έχει πρόσβαση και ανοίξει την υπηρεσία, άμεσα θα του εμφανιστεί μια προειδοποίηση ότι "το Bard δεν θα τα καταφέρνει πάντα σωστά".

Η αρχική έκδοση θα περιορίζεται σε κείμενο και δεν θα ανταποκρίνεται ακόμη σε εικόνες ή ήχο ενώ δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο βοήθειας για τον προγραμματισμό, με τη GOOGLE να δεσμεύεται ότι αυτά τα χαρακτηριστικά θα έρθουν στο μέλλον. Οι υπάλληλοι της GOOGLE εκπαιδεύουν εσωτερικά το Bard εδώ και αρκετές εβδομάδες, με τον CEO, Sundar Pichai, να ζητά από τους υπαλλήλους να αφιερώσουν 2 έως 4 ώρες από το χρόνο τους για να βοηθήσουν προκειμένου να ετοιμαστεί η υπηρεσία προς δημόσια κυκλοφορία. Ο Pichai δήλωσε ότι η δημόσια έκδοση του Bard θα τρέχει σε ένα "ελαφρύ μοντέλο", αλλά ορισμένοι υπάλληλοι έχουν δοκιμάσει μια ανώτερη εσωτερική έκδοση που ονομάζεται "Big Bard", όπως ανέφεραν αυτό το μήνα διάφορα μέσα.