Η HUAWEI παρουσιάζει το Mate XT Ultimate, ένα smartphone με οθόνη διπλής αναδίπλωσης

2 ημέρες πριν
HUAWEI Mate XT Ultimate

Η HUAWEI παρουσίασε στην Κίνα το νέο της smartphone, το Mate XT Ultimate, το οποίο διαθέτει σχεδιασμό διπλής αναδίπλωσης. Το νέο μοντέλο προσφέρει τρεις διαφορετικές διαστάσεις οθόνης, ανάλογα με τον τρόπο αναδίπλωσης: 10,2 ίντσες όταν είναι πλήρως ανοιχτό, 7,9 ίντσες με τη μία πλευρά διπλωμένη και 6,4 ίντσες σε πλήρως διπλωμένη μορφή.

Παρά τον πολύπλοκο σχεδιασμό του, το Mate XT Ultimate διατηρεί ένα λεπτό προφίλ με πάχος μόλις 3,6 χιλιοστά όταν είναι ανοιχτό, ενώ το βάρος του φτάνει τα 298 γραμμάρια. Η συσκευή διαθέτει μία ενιαία οθόνη LTPO OLED με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και υποστήριξη για 10 δισεκατομμύρια χρώματα. Η ανάλυση της οθόνης προσαρμόζεται ανάλογα με τη διαμόρφωση της αναδίπλωσης, με μέγιστη ανάλυση 3.184 x 2.232 pixel.

Το σύστημα κάμερας του Mate XT Ultimate βασίζεται στο μοντέλο Mate X5, αλλά ενσωματώνει χαρακτηριστικά από τη σειρά P της HUAWEI. Η κύρια κάμερα διαθέτει αισθητήρα 50 MP με PDAF και OIS, ενώ υπάρχει επίσης ένας τηλεφακός 12 MP με οπτικό ζουμ 5,5x και μια υπερευρυγώνια κάμερα 12 MP. Στην μπροστινή πλευρά, υπάρχει μια κάμερα selfie 8 MP ενσωματωμένη στην οθόνη.

Το σύστημα άρθρωσης του Mate XT Ultimate, που φέρει το όνομα του διαστημικού σταθμού Tiangong, επιτρέπει την "εσωτερική και εξωτερική κάμψη" χρησιμοποιώντας κινούμενα μέρη για να εξασφαλίσει αναδίπλωση χωρίς κενά. Η άρθρωση είναι κατασκευασμένη από ένα σύνθετο υλικό προσθέτοντας ανθεκτικότητα στη συσκευή.

Η HUAWEI υποστηρίζει ότι η λειτουργία μονής οθόνης του Mate XT είναι ιδανική για καθημερινές εργασίες, η λειτουργία διπλής οθόνης είναι βελτιστοποιημένη για περιήγηση στο διαδίκτυο και ανάγνωση, ενώ η πλήρως ανοιχτή λειτουργία τριπλής οθόνης είναι καταλληλότερη για λεπτομερή εργασία ή μελέτη όπως στην περίπτωση ενός laptop. Η μεγάλη οθόνη βελτιώνει τη χρήση εργαλείων παραγωγικότητας όπως το email, η διαχείριση οικονομικών και το multitasking. Σύμφωνα με πληροφορίες από την εταιρεία, το Mate XT Ultimate διαθέτει λειτουργία αμφίδρομης δορυφορικής επικοινωνίας, η οποία είναι διαθέσιμη μόνο στην κινεζική αγορά και συνδέεται αποκλειστικά με δορυφόρους Tiantong μέσω της China Telecom.

Το Mate XT Ultimate διαθέτει τον αναβαθμισμένο φωνητικό βοηθό Xiaoyi, γνωστό διεθνώς ως Celia. Οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης περιλαμβάνουν μετατροπή φωνής σε κείμενο, αυτόματη διαίρεση οθόνης, μετάφραση εγγράφων σε πραγματικό χρόνο και επεξεργασία φωτογραφιών. Όλα αυτά λειτουργούν με το HarmonyOS 4.2, ένα σύστημα βασισμένο στο Android Open Source Project (AOSP) χωρίς -καλά το μαντέψατε- τις υπηρεσίες της Google.

Η μπαταρία του Mate XT Ultimate αποτελείται από τρία κελιά σύνθετου υλικού πυριτίου-άνθρακα, προσφέροντας συνολική χωρητικότητα 5.600 mAh. Υποστηρίζει ενσύρματη φόρτιση 66W, ασύρματη φόρτιση 50W και αντίστροφη ασύρματη και ενσύρματη φόρτιση στα 7,5W και 5W αντίστοιχα.

Το Mate XT Ultimate διατίθεται αποκλειστικά στην Κίνα για την ώρα σε μαύρο ή κόκκινο χρώμα με κομψές χρυσές λεπτομέρειες γύρω από τους μεντεσέδες, τις άκρες και την κάμερα. Οι τιμές ξεκινούν από 19.999 γιουάν (περίπου 2.800 δολάρια ή 2.550 ευρώ) για την έκδοση των 256 GB και φτάνουν έως τα 23.999 γιουάν (περίπου 3.400 δολάρια ή 3.100 ευρώ) για το μοντέλο με 1 TB αποθηκευτικού χώρου. Η ευρωπαική του διάθεση είναι για την ώρα αμφίβολη, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον.