Η MICROSOFT ανανεώνει πλήρως το OneDrive με πολύ χρήσιμες δυνατότητες

6 μήνες πριν
OneDrive window

Η MICROSOFT βελτιώνει το OneDrive με νέες δυνατότητες οργάνωσης και κοινής χρήσης προσαρμοσμένες κυρίως για εταιρικούς χρήστες σε αυτό που ονομάζει "OneDrive 3.0". Ωστόσο, οι σημαντικές βελτιώσεις στη δημοφιλή υπηρεσία αποθήκευσης αρχείων στο cloud, για τους καταναλωτές, θα έρθουν μέσα στο 2024.

Οι πιο αξιοσημείωτες αλλαγές βοηθούν τις επιχειρήσεις να προβάλλουν, να βρίσκουν και να συνεργάζονται καλύτερα σε αρχεία. Μια νέα προβολή ατόμων φέρνει στην επιφάνεια έγγραφα που ο χρήστης διαμοιράζεται με συγκεκριμένα άτομα. Το OneDrive δανείζεται επίσης το carousel προτεινόμενων αρχείων που είδαμε στο νέο File Explorer των Windows 11, για να προβάλλει το σχετικό περιεχόμενο στην κορυφή.  

Πρόσθετες νέες προβολές επιτρέπουν την ταξινόμηση με βάση την κατάσταση κοινής χρήσης και άλλα κριτήρια. Αυτές οι επιλογές οργάνωσης είναι πλέον διαθέσιμες για τους εμπορικούς λογαριασμούς OneDrive, αλλά όχι για τους καταναλωτές.

Το χρονοδιάγραμμα αλλαγών της MICROSOFT για το OneDrive είναι πάντως μεγάλο, με την εταιρεία να δίνει από τώρα μια πρώτη εικόνα για το τι θα πρέπει να περιμένουμε. Έτσι τον Δεκέμβριο, το OneDrive θα ενσωματωθεί στενότερα με εφαρμογές του Office, όπως το Word, το Teams και το Outlook, για γρήγορη πρόσβαση σε αρχεία από τις κορυφαίες αυτές εφαρμογές που χρησιμοποιούνται καθημερινά από εκατομμύρια χρήστες.

Στις αρχές του 2024 θα υπάρχει offline πρόσβαση στο web interface του OneDrive προκειμένου οι χρήστες να μπορούν να εργάζονται σε έγγραφα του cloud τοπικά όταν δεν διαθέτουν σύνδεση στο Internet. Στην περίπτωση αυτή, οι αλλαγές θα συγχρονίζονται αυτόματα μόλις ο χρήστης συνδεθεί ξανά στο Internet. Επιπλέον ένα σύστημα τύπου Files on Demand θα επιτρέπει τη σήμανση αρχείων για διαθεσιμότητα εκτός σύνδεσης.

Την επόμενη χρονιά θα πρέπει να περιμένουμε και μια νέα προβολή πολυμέσων για τις φωτογραφίες του OneDrive, η οποία θα παρέχει ένα γραφικό περιβάλλον παρόμοιο με την εφαρμογή Φωτογραφίες των Windows 11. Όμως περισσότερο θα πρέπει να περιμένουμε για την ενσωμάτωση τεχνητής νοημοσύνης στις φωτογραφίες που έχεις αποθηκευμένες στο OneDrive. Η λειτουργία αυτή θα κάνει εφικτή την αναζήτηση φωτογραφιών με βάση ανθρώπους, αντικείμενα και ερωτήματα φυσικής γλώσσας, ένα χαρακτηριστικό το οποίο υπάρχει εδώ και χρόνια στα Google Photos.

Μακροπρόθεσμα, το όραμα της MICROSOFT είναι να ενσωματωθούν οι ικανότητες Τεχνητής Νοημοσύνης Copilot στο OneDrive για τη σύνοψη αρχείων, την απάντηση ερωτήσεων και πολλά άλλα. Πάντως οι λεπτομέρειες σχετικά με το αν ή πότε θα συμβεί αυτό παραμένουν ασαφείς.

Στην ουσία, το OneDrive 3.0 επικεντρώνεται βραχυπρόθεσμα στις ανάγκες των εταιρικών χρηστών, όπως η οργάνωση και η κοινή χρήση. Οι καταναλωτές θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2024 για τις μεγαλύτερες προσθήκες, όπως μια σειρά ισχυρών λειτουργιών και της αναζήτησης με τη βοήθεια του AI.