Η Microsoft κυκλοφορεί την ενημέρωση "Moment 3" των Windows 11

11 μήνες πριν
Windows 11 interface

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Build 2023, η Microsoft ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία της νέας ενημέρωσης των Windows 11. Αφού υποβλήθηκε σε εκτενείς δοκιμές στο πρόγραμμα Windows Insider, τα νέα χαρακτηριστικά είναι διαθέσιμα για όλους τους χρήστες των Windows 11.

Η τελευταία ενημέρωση των Windows 11, αν και δεν έχει επίσημη ονομασία, ονομάστηκε "Moment 3". Παρόλο που μπορεί να μην είναι η πιο σημαντική ενημέρωση μέχρι σήμερα, εξακολουθεί να φέρνει αρκετές αξιοσημείωτες αλλαγές και νέα χαρακτηριστικά. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο τι μπορείς να περιμένεις:

Βελτιώσεις στη γραμμή εργασιών (taskbar) και στις ειδοποιήσεις: Η ενημέρωση εισάγει μια νέα ένδειξη VPN και ένα βολικό κουμπί για την αντιγραφή κωδικών ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) απευθείας από τις ειδοποιήσεις.

Live Kernel Memory Dump από τη Διαχείριση εργασιών (task manager): Η λειτουργία βελτιώνει τις δυνατότητες αντιμετώπισης προβλημάτων του συστήματος παρέχοντας πρόσβαση σε ζωντανά kernel dumps μέσα από τη Διαχείριση εργασιών (task manager).

Βελτιώσεις στον προσαρμοζόμενο έλεγχο φωτεινότητας περιεχομένου (Content Adaptive Brightness Control - CABC): Σχεδιασμένες για να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε φορητούς υπολογιστές και tablet, οι βελτιώσεις του CABC βελτιστοποιούν τη λειτουργία προσαρμοστικού ελέγχου φωτεινότητας.

Βελτιώσεις στο Multitasking: Οι χρήστες μπορούν πλέον να εμφανίζουν περισσότερα tabs από το Microsoft Edge browser όταν χρησιμοποιούν τη συντόμευση Alt + Tab, επιτρέποντας καλύτερη αποδοτικότητα κατά το multitasking.

Αλλαγές στη λειτουργία screenshot: Τα Windows 11 "Moment 3" φέρνουν ενδιαφέρουσες αλλαγές σε μία από τις παλαιότερες μεθόδους λήψης στιγμιότυπων οθόνης, αν και δεν αναφέρθηκαν λεπτομέρειες.

Βελτιώσεις στην προσβασιμότητα: Η ενημέρωση επικεντρώνεται στο να καταστήσει το λειτουργικό σύστημα πιο βολικό και προσβάσιμο για άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Πολλαπλές διορθώσεις και μικρές αλλαγές: Διάφορες διορθώσεις σφαλμάτων και μικρές προσαρμογές έχουν εφαρμοστεί σε όλο το λειτουργικό σύστημα, ενισχύοντας τη συνολική σταθερότητα και απόδοση.

Η Microsoft έχει ήδη δημοσιεύσει μια εκτενή περίληψη της νέας ενημέρωσης των Windows 11 "Moment 3", παρέχοντας στους χρήστες λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα νέα χαρακτηριστικά και τις αλλαγές.

Η ενημέρωση θα κυκλοφορήσει αρχικά ως προαιρετική ενημέρωση, απαιτώντας από τους χρήστες να μεταβούν στις Ρυθμίσεις > Windows Update και να ελέγξουν χειροκίνητα για διαθέσιμες ενημερώσεις πριν την εγκατάστασή της. Είναι διαθέσιμη ήδη ως προαιρετική ενημέρωση από τις 24 Μαΐου, ενώ η Microsoft θα προωθήσει την ενημέρωση "Moment 3" σε όλους τους χρήστες των Windows 11 στις 13 Ιουνίου 2023.