Η MICROSOFT θα αφαιρέσει πλήρως τον Internet Explorer από τους περισσότερους υπολογιστές Windows 10

1 έτος πριν
IE and Edge icons

Ο Internet Explorer 11 δεν ήταν ποτέ το κύριο πρόγραμμα περιήγησης των Windows 10. Όμως ο IE συνέχισε να συνοδεύει το λειτουργικό για λόγους συμβατότητας και ο IE11 παρέμεινε εγκατεστημένος και προσβάσιμος στις περισσότερες εκδόσεις των Windows 10 ακόμη και μετά το τέλος των ενημερώσεων ασφαλείας για το πρόγραμμα περιήγησης τον Ιούνιο του 2022. Η κατάσταση αυτή ολοκληρώνεται αυτό το μήνα, καθώς η τεκμηρίωση υποστήριξης της MICROSOFT αναφέρει ότι μια ενημέρωση του προγράμματος περιήγησης MICROSOFT Edge θα απενεργοποιήσει πλήρως τον Internet Explorer στις περισσότερες εκδόσεις των Windows 10, ανακατευθύνοντας όλους τους χρήστες στον Edge.

Ο Edge θα μεταφέρει "αυτόματα" τους σελιδοδείκτες και άλλα δεδομένα περιήγησης από τον IE και θα εμφανίσει ένα πλαίσιο διαλόγου που θα σε ενημερώνει για το τι έχει συμβεί, έτσι ώστε οι τελευταίοι «μοϊκανοί» που χρησιμοποιούν τον Internet Explorer από συνήθεια, πλήρη άγνοια ή οτιδήποτε άλλο, να έχουν πλήρη επίγνωση του τι συμβαίνει. Κάνοντας κλικ σε οποιοδήποτε εικονίδιο του IE ή επιχειρώντας να τον εκκινήσετε από το Start menu (μενού Έναρξη) ή run (εκτέλεση), θα ανοίξει αυτόματα ο Edge αντί αυτού.

Η MICROSOFT δεν κυκλοφόρησε ποτέ καμία έκδοση του Internet Explorer στα Windows 11, οπότε τίποτα δεν θα αλλάξει αν ήδη χρησιμοποιείς το τελευταίο λειτουργικό σύστημα της MICROSOFT.

Για να αποτελέσει πάντως πλήρως παρελθόν, ο Internet Explorer έχει ακόμα μερικούς μικρούς θανάτους να περάσει... Οι "οπτικές αναφορές" στην εφαρμογή θα παραμείνουν στα Windows 10 μέχρι να αφαιρεθούν από μια ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας περίπου τον Ιούνιο του 2023, σύμφωνα με το έγγραφο υποστήριξης της Microsoft. Και ο Internet Explorer θα παραμείνει προσβάσιμος σε Windows Server και μη καταναλωτικές εκδόσεις των Windows 10 όπως στις εκδόσεις Long-Term Servicing Channel (LTSC) των Windows 10 Enterprise και Windows 10 IoT, αλλά και στα Windows 7 και 8.

Τέλος, η rendering engine MSHTML θα συνεχίσει να περιλαμβάνεται ως μέρος της λειτουργίας συμβατότητας IE του MICROSOFT Edge, η οποία θα υποστηρίζεται μέχρι "τουλάχιστον το 2029". Η Microsoft αναφέρει ότι θα ενημερώσει τους χρήστες ένα χρόνο πριν από την απόσυρση της λειτουργίας IE, οπότε μπορεί να περάσει σχεδόν μια δεκαετία πριν το ζόμπι που λέγεται Internet Explorer, σταματήσει επιτέλους να υπάρχει.