Η MICROSOFT θα προσθέσει δυνατότητα εγγραφής οθόνης στα Windows 11

1 έτος πριν
Windows 11

Η MICROSOFT προσθέτει επιτέλους μια ενσωματωμένη λειτουργία εγγραφής οθόνης στα Windows 11 μέσω του εργαλείου Snipping Tool, επιτρέποντας στους χρήστες να καταγράφουν βίντεο από την επιφάνεια εργασίας τους χωρίς να χρειάζονται εφαρμογή τρίτου μέρους.

Η ενημέρωση προωθείται ως μέρος μιας σταδιακής διαθεσιμότητας στους Windows Insiders στο κανάλι Dev και θα είναι διαθέσιμη μόλις εγκατασταθεί η έκδοση 11.2211.35.0 του Snipping Tool. Για να χρησιμοποιήσουν τη νέα λειτουργία, οι Windows Insiders πρέπει να ανοίξουν την εφαρμογή και να κάνουν κλικ στην επιλογή new Record (νέα εγγραφή) στο επάνω μέρος του παραθύρου.

«Στη συνέχεια, θα μπορείτε να επιλέξετε και να τακτοποιήσετε το τμήμα της οθόνης σας που θέλετε να καταγράψετε πριν ξεκινήσετε τη λειτουργία εγγραφής οθόνης», εξήγησε ο Dave Grochocki, επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης προϊόντων των Windows Inbox Apps. «Όταν τελειώσετε, μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση της εγγραφής σας πριν την αποθηκεύσετε ή την μοιραστείτε με άλλους».

Η εταιρεία γνωρίζει επίσης τα γνωστά προβλήματα που ενδέχεται να επηρεάσουν την εμπειρία χρήσης για όσους έχουν ήδη πρόσβαση σε αυτή τη λειτουργία προεπισκόπησης.

Ορισμένοι χρήστες ενδέχεται να δουν μια μικρή καθυστέρηση μεταξύ του χρόνου που κάνουν κλικ στο κουμπί "Έναρξη" και της έναρξης της εγγραφής. Άλλοι θα παρατηρήσουν επίσης ότι το παράθυρο της εφαρμογής Snipping Tool αποτυγχάνει να γίνει restore μετά την έναρξη δημιουργίας μιας νέας εγγραφής μέσα από την εφαρμογή.

Καθώς το Snipping Tool ανήκει στις “inbox” εφαρμογές, οι οποίες είναι εφαρμογές που βρίσκονται προεγκατεστημένες στα Windows, όλοι οι χρήστες θα μπορέσουν τελικά να έχουν αυτή τη δυνατότητα από τη MICROSOFT χωρίς να εγκαταστήσουν πρόσθετο λογισμικό.

Εάν αποτελείς μέλος του προγράμματος Windows Insider, και τρέχεις την τελευταία δοκιμαστική έκδοση των Windows που απευθύνεται σε developers και δεν βλέπεις ακόμη τη νέα δυνατότητα εγγραφής οθόνης στο Snippet Tool, κάνε υπομονή, καθώς αυτή γίνεται διαθέσιμη σταδιακά. Η δυνατότητα εγγραφής οθόνης, υποστηριζόταν στα Windows μέσω της Xbox Game Bar κυρίως για εγγραφές gameplay video, κάτι που δεν το έκανε καθόλου συμβατό με τυχόν εγγραφή μιας εφαρμογής.