Η νέα έκδοση των Windows 11 24H2 δεν φέρνει συγκινήσεις εκτός και αν έχεις Copilot+ PC

3 μήνες πριν
microsoft Copilot+ PC

Η MICROSOFT έχει κυκλοφορήσει την έκδοση 24H2 των Windows 11, η οποία προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο για τους υπολογιστές Copilot+ PC. Αυτοί οι φορητοί υπολογιστές βασίζονται στην αρχιτεκτονική Windows on Arm και τους νέους επεξεργαστές Snapdragon X. Με την ενεργοποίηση των νέων αυτών συσκευών, οι χρήστες θα έχουν άμεσα πρόσβαση στην έκδοση 24H2, η οποία θα περιλαμβάνει και την ενημέρωση KB5039239 του Ιουνίου.

Για όσους δεν διαθέτουν Copilot+ PC, η ενημέρωση KB5039239 είναι προσβάσιμη μόνο μέσω του προγράμματος Windows Insider. Συγκεκριμένα, η έκδοση 24H2 είναι διαθέσιμη ως δοκιμαστικό build (26100.863) στο κανάλι Release Preview. Ωστόσο, όπως επισημαίνει το Windows Latest, η εγκατάσταση αυτής της δοκιμαστικής έκδοσης σε μη Copilot+ PC ενδέχεται να οδηγήσει σε προβλήματα και σφάλματα, περισσότερα από ό,τι θα αναμενόταν από μια έκδοση Release Preview.

Η ανησυχία για την απώλεια λειτουργιών λόγω της μη διαθεσιμότητας των Windows 11 24H2 σε όλους τους χρήστες είναι μάλλον αδικαιολόγητη. Η συγκεκριμένη έκδοση έχει σχεδιαστεί για μια ειδική κατηγορία υπολογιστών και, παρότι θα μπορούσε να λειτουργήσει σε PC με επεξεργαστές AMD ή Intel, οι νέες λειτουργίες που προσφέρει είναι περιορισμένες. Αξίζει να σημειωθεί ότι μια πολυδιαφημισμένη λειτουργία των Copilot+ PC, το Recall, έχει προς το παρόν αποσυρθεί για περαιτέρω δοκιμές.

Η έκδοση 24H2 επικεντρώνεται κυρίως στη διόρθωση σφαλμάτων, διασφαλίζοντας, για παράδειγμα, την ομαλή λειτουργία παιχνιδιών που χρησιμοποιούν το πρόγραμμα προστασίας BattlEye σε υπολογιστές Windows on Arm. Επιπλέον, περιλαμβάνει ορισμένες προσαρμογές ασφαλείας. Μια σημαντική αλλαγή αφορά τον ψηφιακό βοηθό Copilot, ο οποίος θα μετατραπεί σε "εφαρμογή εμπειρίας", επιτρέποντας στους χρήστες να τον χειρίζονται όπως οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή στα Windows 11.

Αναμένεται ότι η έκδοση 24H2 θα είναι διαθέσιμη για όλους τους χρήστες, πιθανότατα τον Σεπτέμβριο ή αργότερα μέσα στο 2024, και θα προσφέρει περισσότερες λειτουργίες, αν και ορισμένες θα παραμείνουν αποκλειστικά για τους υπολογιστές Copilot+ PC. Η επιστροφή του preview build στο στάδιο δοκιμών αποτελεί θετική ένδειξη για την ομαλή πορεία και την τήρηση του χρονοδιαγράμματος για την οριστική διάθεση των Windows 11 24H2 σε όλους τους χρήστες, παρά τις προηγούμενες ανησυχίες για πιθανή καθυστέρηση λόγω σοβαρών bugs.