Η νέα κάμερα της LG για smartphones ξεχωρίζει για το οπτικό zoom και όχι μόνο

1 έτος πριν
LG optical zoom sensor

Η LG μπορεί να μην κατασκευάζει πλέον smartphones, αλλά εξακολουθεί να κατασκευάζει εξαρτήματα για αυτά. Η θυγατρική της εταιρείας, η LG Innotek, μόλις παρουσίασε ένα module κάμερας με πραγματικό οπτικό zoom με εύρος τηλεφακού 4-9 φορές. Αυτό επιτρέπει στις κάμερες των smartphones να διατηρούν πλήρη ποιότητα εικόνας σε όλο το εύρος του zoom, μειώνοντας παράλληλα δυνητικά το μέγεθος και τον αριθμό των απαιτούμενων modules.

Η SAMSUNG ανέπτυξε ένα παρόμοιο module κάμερας, γνωστό και ως "αναδιπλούμενος" φακός, με τετραπλάσιο ζουμ που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Galaxy S20 Ultra. Η LG Innotek παρείχε μια προηγούμενη έκδοση του zoom module  της στη SONY για το Xperia 1 IV smartphone.

Οι περισσότερες κάμερες smartphone χρησιμοποιούν υβριδικές διατάξεις zoom που συνδυάζουν ψηφιακό zoom και πολλαπλούς φακούς. Ορισμένα εύρη zoom (συνήθως 2x, 3x, 10x κ.λπ.) χρησιμοποιούν μεμονωμένες κάμερες, με ένα ψηφιακό zoom για να συμπληρώσει το ενδιάμεσο διάστημα (2,5x, 4,5x κ.λπ.). Ως αποτέλεσμα, η ανάλυση του αισθητήρα και συνεπώς η λεπτομέρεια μπορεί να μειωθεί σημαντικά.

Η "Optical Zoom Camera” της LG, ωστόσο, περιέχει έναν zoom actuator με κινούμενα μέρη, παρόμοιο με αυτό που θα έβλεπες σε έναν φακό zoom σε μια mirrorless ή DSLR φωτογραφική μηχανή. Λειτουργεί γρήγορα και με ακρίβεια μέχρι και μικρομέτρου, σύμφωνα με την LG, ενώ παράλληλα εξοικονομεί χρόνο ζωής της μπαταρίας. Διαθέτει επίσης ενσωματωμένο οπτικό σταθεροποιητή εικόνας για τη μείωση του θολώματος, κάτι που μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για τους τηλεφακούς που μεγεθύνουν τις κινήσεις των χεριών.

Με τo module εγκατεστημένο, ένας αισθητήρας θα διατηρεί πλήρη ανάλυση σε όλο το εύρος zoom 4-9x, παρέχοντας μεγαλύτερη λεπτομέρεια στις λήψεις του τηλεφακού. Η LG περιόρισε επίσης το πάχος της μονάδας για να μειώσει το μέγεθος του εξογκώματος της κάμερας.

Η εταιρεία συνεργάστηκε με την QUALCOMM για την ενσωμάτωση της τεχνολογίας στο νέο κορυφαίο chipset της εταιρείας, το Snapdragon 8 Gen 2. «Θα βελτιώσει διάφορα στοιχεία μιας φωτογραφίας όπως την αυτόματη εστίαση, την αυτόματη έκθεση, την αυτόματη ισορροπία λευκού, τη διόρθωση σκίασης φακού και πολλά άλλα. Οι χρήστες θα μπορούν να εστιάζουν γρήγορα ενώ οι φωτογραφίες και τα βίντεο θα έχουν εκπληκτική ποιότητα», αναφέρει η LG.