Σύμφωνα με ένα νέο άρθρο της Wall Street Journal, ανάμεσα στις αμφιλεγόμενες αποφάσεις περιλαμβάνονται οι μαζικές απολύσεις, το λανσάρισμα του TWITTER Blue, καθώς και οι συναλλαγές της εταιρείας με δημοσιογράφους που εμπλέκονται στα λεγόμενα «TWITTER Files». Βασικό ζήτημα επίσης είναι ο διακανονισμός του TWITTER με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) το 2022 που αφορούσε την «παραπλανητική» διαφημιστική στόχευση. Πέρα από το πρόστιμο $150 εκατομμυρίων που δέχτηκε, η εταιρεία συμφώνησε με την επιτροπή σε ένα «ολοκληρωμένο πρόγραμμα προστασίας της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας των πληροφοριών» καθώς και σε άλλα αυστηρά μέτρα για την προστασία του απορρήτου των χρηστών του. Ωστόσο, φαίνεται ότι τόσο η ρυθμιστική αρχή όσο και διάφοροι νομοθέτες ανησυχούν ότι υπο την ηγεσία του Elon Musk το TWITTER δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα.
Σε πρόσφατο άρθρο της, η εφημερίδα Wall Street Journal αναφέρει ότι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου έχει αποστείλει τουλάχιστον δώδεκα επιστολές στο TWITTER από το περασμένο Φθινόπωρο σε μια προσπάθεια να λάβει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους χειρισμούς της εταιρείας στο θέμα των απολύσεων, το λανσάρισμα της υπηρεσίας TWITTER Blue, τα λεγόμενα «TWITTER Files» και άλλα ζητήματα. Από όσο έχει γίνει επίσης γνωστό, η ρυθμιστική αρχή φαίνεται να επιθυμεί να καταθέσει ο ίδιος ο Elon Musk στην έρευνα που έχει διαταχθεί. Η Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής επίσης, δημοσίευσε πρόσφατα επίσης μια έκθεση σχετικά με τις έρευνες της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου για το TWITTER.
Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που μαθαίνουμε ότι το TWITTER βρίσκεται στο στόχαστρο της ρυθμιστικής αρχής από τότε που εξαγοράστηκε από τον Elon Musk. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου είχε εκφράσει «βαθιές ανησυχίες» για τις αποχωρήσεις βασικών στελεχών του TWITTER και ειδικών σε ζητήματα απορρήτου και ασφάλειας. Αρκετοί επίσης νομοθέτες και εκπρόσωποι οργανώσεων εξέφρασαν την ανησυχία τους για το βιαστικό λανσάρισμα της υπηρεσίας TWITTER Blue, η οποία ενδεχομένως διατέθηκε χωρίς να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι για την ασφάλεια και το απόρρητο, κάτι που ήταν απαιτούμενο από τον διακανονισμό μεταξύ της ρυθμιστικής αρχής και του TWITTER. Όπως επεσήμανε και το Bloomberg πέρυσι, μία ακόμα απαίτηση του διακανονισμού είναι ο περιορισμός της εσωτερικής πρόσβασης του TWITTER στα δεδομένα των χρηστών του. Κάποιοι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας απορρήτου υποστηρίζουν ότι η απόφαση του Elon Musk να παραδώσει μεγάλο όγκο εσωτερικών εγγράφων και να παραχωρήσει πρόσβαση σε δημοσιογράφους στα εσωτερικά συστήματα της εταιρείας ενδέχεται να έχει παραβιάσει τις υποχρεώσεις του TWITTER σχετικά με τον διακανονισμό του με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου.
Μέσω μία ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο TWITTER, ο Elon Musk χαρακτήρισε τις ενέργειες της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου «μια επαίσχυντη περίπτωση οπλισμού μιας κυβερνητικής υπηρεσίας για πολιτικούς σκοπούς και την καταστολή της αλήθειας». Ορισμένα μέλη της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής που ανήκουν στους Ρεπουμπλικάνους επέκριναν επίσης την έρευνα της υπηρεσίας χαρακτηρίζοντας την «παρενόχληση».