Η SAMSUNG ενημερώνει πότε θα κυκλοφορήσει το Android 13 στα Galaxy μοντέλα

1 έτος πριν
SAMSUNG Galaxy

Από τα πρώτα smartphones που θα λάβουν την αναβάθμιση στο Android 13 είναι η σειρά Galaxy S22 της SAMSUNG, η οποία περιλαμβάνει εκτός από το αρχικό ομώνυμο μοντέλο, το Galaxy S22+ και το Ultra. Το δεύτερο κύμα σε ότι αφορά τις συσκευές που θα λάβουν τη νέα ενημέρωση, αναμένεται το Νοέμβριο, και αφορά τις δύο τελευταίες αναδιπλούμενες γενιές της SAMSUNG (Galaxy Z Fold4 5G, Galaxy Z Flip4 5G), καθώς και τις σειρές smartphones Galaxy S21, Galaxy Note 20 και Galaxy S20. Οι χρήστες tablet της SAMSUNG θα λάβουν επίσης την ενημέρωση σε Android 13, αν έχουν κάποιο μοντέλο της σειράς Galaxy Tab S8 και Tab S7.

Η λίστα των παραπάνω συσκευών καθώς και οι ημερομηνίες που θα μεταβούν σε Android 13 ανακοινώθηκε μέσω μιας push ειδοποίησης στους Κορεάτες χρήστες της SAMSUNG. Αξίζει να σημειωθεί ότι αφορά την κυκλοφορία της αναβάθμισης αρχικά στις κορεατικές συσκευές πρώτα, αν και οι ΗΠΑ μαζί με την Ευρώπη ακολουθούν παραδοσιακά λίγο αργότερα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από τη λίστα λείπει το Galaxy S21 Fan Edition αφού όπως φαίνεται βρίσκεται χαμηλότερα στη λίστα προτεραιοτήτων της SAMSUNG.

Το λογισμικό της SAMSUNG που περιλαμβάνει το Android 13 ονομάζεται One UI 5 και αποτελεί το γραφικό περιβάλλον με το οποίο η εταιρεία εξοπλίζει τα smartphone της. Διαθέτει τις ίδιες δυνατότητες με το Android 13, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων επιλογών χρωματικής παλέτας, ενός νέου πίνακα ελέγχου απορρήτου και καλύτερης υποστήριξης για διαφορετικά μεγέθη οθόνης, ιδιαίτερα για tablets. Στην ενημέρωση περιλαμβάνεται επίσης μια σειρά χαρακτηριστικών μόνο για τα μοντέλα της SAMSUNG, όπως οι ρουτίνες, τα προσαρμοσμένα φόντα κλήσεων και το widget-stacking όπως βλέπουμε και στο iOS 16. Ακόμα, η ψηφιακή βοηθός Bixby θα αποκτήσει μια λειτουργία κλήσης κειμένου το επόμενο έτος, η οποία βοηθάει στο να απαντήσεις σε μια τηλεφωνική κλήση πληκτρολογώντας απλά κείμενο. Παράλληλα, το Maintenance Mode επιτρέπει στο χρήστη να αποκρύπτει τα δεδομένα που έχει εντός της συσκευής όταν την παραδίδει για επισκευή.

Η SAMSUNG κυκλοφορεί τη νέα έκδοση του λογισμικού της δύο μήνες μετά την κυκλοφορία της τελικής έκδοσης του Android 13 από τη GOOGLE, ένα χρονικό διάστημα ίσως το μικρότερο που έχουμε δει ποτέ από την εταιρεία. Σημαντικό ρόλο σ’ αυτό μπορεί να παίζει το γεγονός ότι η ενημέρωση είναι αρκετά μικρή σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις χωρίς πολλές νέες λειτουργίες.