Η SAMSUNG παρουσιάζει την πρώτη "συρόμενη" οθόνη 17 ιντσών σε εκδήλωση της Intel

1 έτος πριν
Η SAMSUNG παρουσιάζει την πρώτη "συρόμενη" οθόνη 17 ιντσών

Η SAMSUNG Display παρουσίασε μια "συρόμενη" οθόνη υπολογιστή 17 ιντσών, καθώς η νοτιοκορεατική τεχνολογική εταιρεία που βοήθησε στην πρωτοπορία των foldable οθονών smartphone να αναζωπυρώσει τον ενθουσιασμό στην υποτονική αγορά υπολογιστών. Άλλωστε είναι γνωστό ότι η SAMSUNG βρίσκεται πίσω από τα δημοφιλέστερα smartphones της κατηγορίας, το Galazy Z Fold4 5G και Galaxy Z Flip4 5G.

Ο JS Choi, διευθύνων σύμβουλος της SAMSUNG Display, παρουσίασε τη νέα οθόνη στην Intel Innovation 2022, την ετήσια τεχνολογική εκδήλωση της αμερικανικής εταιρείας κατασκευής τσιπ. Η οθόνη ανοίγει οριζόντια και οι διαστάσεις της μετατρέπονται από τις 13 ίντσες στις 17 ίντσες όταν είναι πλήρως εκτεταμένη, κάτι σίγουρα εντυπωσιακό.

Ο Choi περιέγραψε την τεχνολογία ως "τη μελλοντική τάση των υπολογιστών", αφήνοντας να εννοηθεί ότι η εταιρεία ποντάρει στις slideable και όχι στις foldable οθόνες για την αγορά υπολογιστών και tablet. Ωστόσο, για να διασφαλιστεί η αποδοχή της νέας τεχνολογίας από τους καταναλωτές, θα απαιτηθεί ο σχεδιασμός συσκευών και εφαρμογών ικανών να αξιοποιήσουν στο έπακρο το νέο χαρακτηριστικό, αναφέρουν τόσο ο Choi όσο και οι ειδικοί του κλάδου.

«Είναι πολύ σημαντικό για τη SAMSUNG Display να συνεργαστεί με τους developers τόσο σε επίπεδο hardware όσο και software προκειμένου να επιτύχει αυτό το είδος καινοτόμου form factor υπολογιστών για τα καλύτερα σενάρια χρήσης», δήλωσε ο Choi στην εκδήλωση της Intel στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια. «Αυτή η συσκευή θα ικανοποιήσει την ανάγκη των χρηστών για μια μεγαλύτερη οθόνη η οποία μπορεί να μεταφερθεί πολύ εύκολα».

Η SAMSUNG δήλωσε ότι σχεδιάζει να ονομάσει τη slideable οθόνη της για υπολογιστές και tablet ως Slidable Flex. Μιλώντας στην εκδήλωση, ο διευθύνων σύμβουλος της Intel, Pat Gelsinger δήλωσε ότι είχε δει ένα πρωτότυπο της οθόνης κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου ταξιδιού του στη Νότια Κορέα και ότι αναμένει ότι αυτή θα αλλάξει σημαντικά τη βιομηχανία των PC. Ο Gelsinger συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της SAMSUNG Electronics Lee Jae-yong στη Σεούλ τον Μάιο για να συζητήσουν τη συνεργασία για την ανάπτυξη ημιαγωγών επόμενης γενιάς.

Για την ώρα πάντως δεν γνωρίζουμε αν η νέα οθόνη της SAMSUNG θα βρει το δρόμο της προς την αγορά και αν ναι, το πότε αυτό θα γίνει.