Η σειρά Samsung Galaxy S22 αποκτά λειτουργία αστροφωτογραφίας

1 έτος πριν
Samsung Galaxy S22

Η σειρά SAMSUNG Galaxy S22 συγκαταλέγεται μεταξύ των καλύτερων κινητών τηλεφώνων Android στην αγορά, με εξαιρετικές οθόνες και εξαιρετικές κάμερες. Ο κορεατικός γίγαντας έχει επίσης κυκλοφορήσει τακτικές ενημερώσεις για την περαιτέρω βελτίωση της απόδοσης της κύριας κάμερας όλων των μοντέλων από την κυκλοφορία τους στις αρχές Φεβρουαρίου. Αν θέλεις ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο της φωτογραφικής κάμερας, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή Expert RAW της Samsung, η οποία σου επιτρέπει να τραβήξεις φωτογραφίες σε μορφή RAW/DNG με HDR πολλαπλών καρέ. Στη συνέχεια, μπορείς να προσαρμόσεις αυτές τις φωτογραφίες στην αγαπημένη σου εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών για να αποκτήσεις την επιθυμητή εμφάνιση. Με την τελευταία ενημέρωση Expert RAW, η Samsung προσθέτει μια αξιοσημείωτη νέα λειτουργία σε αυτή: Τη Λειτουργία Αστροφωτογραφίας.

Παρά το γεγονός ότι διαθέτει πολλές λειτουργίες, η εφαρμογή της κάμερας των κορυφαίων smartphone της Samsung δεν διέθετε δυνατότητα αστροφωτογραφίας όπως συναντάμε στο Google Pixel. Η νέα λειτουργία Astrophoto μέσω της εφαρμογής Expert RAW έχει ως στόχο να λύσει αυτό το πρόβλημα. Διαθέτει έναν ενσωματωμένο “οδηγό ουρανού” που βοηθά στον ακριβή εντοπισμό της θέσης των αστερισμών, των άστρων και των ηλιακών συστημάτων. Μπορείς πάντα να απενεργοποιήσεις τον οδηγό αν γνωρίζεις ποιο μέρος του νυχτερινού ουρανού θέλεις να φωτογραφίσεις.

Οι φωτογραφίες αποτυπώνονται με τη χρήση AI και τεχνολογίας πολλαπλών καρέ για να αποδίδουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Η ελάχιστη διάρκεια για τη λήψη μιας αστροφωτογραφίας είναι τα 4 λεπτά, η οποία μπορεί να αυξηθεί σε 10 λεπτά το πολύ. Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να τοποθετείς το τηλέφωνό σου σε τρίποδο ή σε μια πολύ σταθερή βάση κατά τη φωτογράφιση των αστεριών.

Επιπλέον, το Expert RAW αποκτά τη δυνατότητα λήψης πολλών φωτογραφιών με πολλαπλές εκθέσεις, οι οποίες μπορούν στη συνέχεια να αναμειχθούν μεταξύ τους χρησιμοποιώντας τις διάφορες επιλογές overlay. Η Samsung αναφέρει ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτή τη λειτουργία για να «δημιουργήσετε απίστευτες αφηρημένες λήψεις».

Η λειτουργία Astrophoto και η λειτουργία πολλαπλών εκθέσεων στο Expert RAW βρίσκονται προς το παρόν σε beta και είναι διαθέσιμες μόνο στη σειρά Galaxy S22 με Android 13. Μπορείς να κατεβάσεις το Expert RAW από το Galaxy Store.