IFA 2023: H LENOVO παρουσιάζει τα Legion Go, Legion 9i και μια 3D οθόνη

8 μήνες πριν
Legion Go front view

Πολύ ενδιαφέρουσες είναι και φέτος οι ανακοινώσεις της LENOVO, στα πλαίσια της έκθεσης τεχνολογίας IFA 2023, με τον ΓΕΡΜΑΝΟ να έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τα ενδιαφέροντα νέα προϊόντα της εταιρείας.

Legion Go

Χωρίς αμφιβολία, η ανακοίνωση που κλέβει τα φώτα, αποτελώντας μέχρι στιγμής ένα από τα highlights της έκθεσης, είναι αυτή του Legion Go, μιας φορητής παιχνιδομηχανής για PC games. Με το Legion Go, η LENOVO μπαίνει σε μια πολλά υποσχόμενη κατηγορία που ήδη διαθέτει μεγάλο κοινό από power gamers (και όχι μόνο) που θέλουν να παίζουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια οπουδήποτε και με την καλύτερη δυνατή ποιότητα. 

Η πρόταση της LENOVO τους καλύπτει και στα δύο αφού έρχεται με τη μεγαλύτερη οθόνη που έχουμε δει σε αντίστοιχη συσκευή, με διαστάσεις 8,8 ιντσών, ανάλυση QHD+ αλλά και ρυθμό ανανέωσης που φτάνει τα 144Hz. Στο εσωτερικό η εταιρεία έχει επιλέξει την ειδική πρόταση της AMD, το Z1 Extreme, το οποίο προορίζεται για αυτού του είδους τις συσκευές, με 16GB LPDDR5X μνήμη και αποθηκευτικό χώρο που φτάνει τα 512GB ή 1ΤΒ ανάλογα με την έκδοση. Αν ο αποθηκευτικός χώρος σου φαίνεται λίγος, μπορείς να τον επεκτείνεις με επιπλέον 2TB φτάνει να τοποθετήσεις την αντίστοιχη microSD κάρτα.

Η υλοποίηση της LENOVO ξεχωρίζει ακόμα για τα αποσπώμενα χειριστήρια που διαθέτει, κάνοντας το gaming πιο εύκολο ακόμα και αν μιλάμε για FPS παιχνίδια όπως το Call of Duty, με μια αποκλειστική λειτουργία που μετατρέπει το δεξί χειριστήριο σε ποντίκι. Με τον τρόπο αυτό έχεις την ίδια απόκριση και ακρίβεια που απαιτείται σ’ αυτού του είδους τα παιχνίδια, κάτι απαραίτητο για έναν απαιτητικό gamer. Άλλα πράγματα που μας άρεσαν από το Legion Go είναι η πληθώρα πλήκτρων στην επιφάνειά του αλλά και το trackpad που κάνει πιο εύκολη την πλοήγηση στα Windows 11. 

Το λειτουργικό της Microsoft είναι άλλωστε η βάση του Legion Go, κάτι που το κάνει ακόμα πιο ιδανικό αφού είναι σε θέση να παίξει την πλειοψηφία των PC παιχνιδιών αλλά και να συνδεθεί με gaming streaming υπηρεσίες όπως το Xbox Game Pass. Η ποιότητα των γραφικών είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο εξαιτίας των AMD Radeon Graphics, με αναλύσεις που φτάνει ακόμα και τα 1600p.

Το Legion Go κυκλοφορεί μέσα στον Οκτώβριο και το περιμένουμε σύντομα και στη χώρα μας.

Legion 9i

Παρουσία LENOVO σε έκθεση χωρίς ανακοίνωση laptop δεν νοείται, με την εταιρεία να μας παρουσιάζει το Legion 9i, ένα ξεχωριστό gaming laptop το οποίο είναι το πρώτο παγκοσμίως που διαθέτει σύστημα υγρής ψύξης που ρυθμίζεται από AI. 

Με οθόνη 16 ιντσών (mini-led με ρυθμό ανανέωσης 165Hz) και ανάλυση 3.2K , το Legion 9i διαθέτει κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά προκειμένου να ανταπεξέλθει στις ανάγκες ακόμα και του πιο απαιτητικού gamer. Έτσι στο εσωτερικό θα βρεις τον επεξεργαστή Intel Core i9-13980HX 13ης γενιάς, NVIDIA GeForce RTX 4090 GPU και επιλογή ανάμεσα σε 64 GB Overclocked 5600Mhz Dual Channel DDR5 RAM ή 32GB Overclocked 6400Mhz DDR5 Dual Channel RAM. Μένοντας στο εσωτερικό, η LENOVO έχει κάνει αρκετά καλή δουλειά με το σύστημα ψύξης, για το οποίο έχει συνεργαστεί με την Cooler Master.

Σύμφωνα με την εταιρεία μπορεί να διαχειρίζεται τη θερμότητα ακόμα και σε έντονες καταστάσεις ενώ ενεργοποιείται αυτόματα όταν η θερμοκρασία της GPU φτάσει τους 84°C. Δεν λείπει και εδώ η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης η οποία αναλαμβάνει τη ρύθμιση του συστήματος ψύξης αέρα του τριπλού ανεμιστήρα, που διαθέτει 6.333 μεμονωμένους αεραγωγούς εισαγωγής. Σε συνδυασμό με το σύστημα υγρής βάσης στο εσωτερικό, το Legion 9i είναι έτοιμο να φέρει σε πέρας ακόμα και τα πιο απαιτητικά AAA παιχνίδια, με ρυθμίσεις αρκετά υψηλές.

Επιπλέον οι μηχανικοί της LENOVO σχεδίασαν ένα καινοτόμο νέο κάλυμμα από σφυρήλατο άνθρακα για μικρότερο βάρος, κάνοντας το σύστημα όχι μόνο μια δυνατή gaming πρόταση αλλά και μια πολύ όμορφη, με τον RGB φωτισμό να προσθέτει στο τελικό αποτέλεσμα.

Και τα κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά του Legion 9i δεν σταματούν εδώ αφού στο εσωτερικό υπάρχει ακόμα μπαταρία 99,99 Whr που μπορεί να φορτιστεί τόσο μέσω του παρεχόμενου 330W Slim Adapter, όσο και του μετασχηματιστή τροφοδοσίας στα 140W, τα οποία περιλαμβάνονται στη συσκευασία. Υποστηρίζεται ακόμα συνδεσιμότητα Wi-Fi 7 και Bluetooth 5.3 που αποτελούν την τελευταία λέξη στην ασύρματη δικτύωση.

Η LENOVO αναφέρει ότι το Legion 9i θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο, με την τιμή να μην έχει ακόμα οριστεί.

Legion Glasses

Και οι ανακοινώσεις της LENOVO που αφορούν το gaming δεν σταματάνε εδώ, αφού είδαμε από κοντά και τα Legion Glasses. Τα γυαλιά της εταιρείας απευθύνονται σε gamers που βρίσκονται εν κινήσει ή κάθονται αναπαυτικά στον καναπέ τους, αποτελώντας μια ιδιωτική λύση μεγάλης οθόνης για gaming και κατανάλωση περιεχομένου, είτε πρόκειται για το LENOVO Legion Go είτε για οποιαδήποτε άλλη συμβατή συσκευή, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων συσκευών Windows, Android, macOS συστημάτων με USB-C θύρα.

Στην ουσία τα Legion Glasses είναι μια προηγμένη φορητή εικονική οθόνη με τεχνολογία οθόνης micro-OLED που παρέχει ανάλυση FHD με υψηλό εύρος χρωμάτων και αντίθεσης για κάθε μάτι με ρυθμό ανανέωσης 60Hz, προσομοιάζοντας την εμπειρία και τη λειτουργικότητα μιας μεγάλης οθόνης που εμφανίζεται πίσω από φακούς που βλέπει μόνο ο χρήστης, και παρέχει ήχο υψηλής πιστότητας μέσω ενσωματωμένων ηχείων.

Περισσότερες πληροφορίες για τα σούπερ γυαλιά της LENOVO θα γίνουν σύντομα γνωστές.

ThinkVision 27 3D

Αφήνοντας πίσω μας το gaming, η LENOVO είχε και μια ανακοίνωση για τους creators, την ThinkVision 27 3D, μια εκπληκτική οθόνη 27 ιντσών, συμβατή με 3D και 2D, χωρίς να χρειάζεται να φοράς γυαλιά για να δεις το αντίστοιχο τρισδιάστατο περιεχόμενο.

Όπως αναφέρει η LENOVO, καθώς όλο και μεγαλύτερο μέρος της εργασίας και της προσωπικής μας ζωής μεταφέρεται στην ψηφιακή σφαίρα, ο ισχυρός συνδυασμός της τεχνολογίας οθόνης, υπολογιστών και δημιουργίας έχει ωθήσει το οικοσύστημα 3D σε μια νέα συναρπαστική φάση. Υπάρχει μια αυξανόμενη ανάγκη μεταξύ των δημιουργών περιεχομένου και των επαγγελματιών για πιο ρεαλιστικές απομακρυσμένες συνεργασίες και μια πιο απλοποιημένη διαδικασία για τη δημιουργία περιεχομένου 3D, από τον τρισδιάστατο γραφικό σχεδιασμό και τα τρισδιάστατα παιχνίδια μέχρι τα τρισδιάστατα βίντεο. Με την ThinkVision 27 3D οθόνη, η LENOVO προσφέρει συμβατότητα 2D/3D χωρίς την ανάγκη γυαλιών, σχεδιασμένη για πιο καθηλωτική δημιουργία, σύνδεση και συνεργασία.

Στη 2D λειτουργία, η ακρίβεια της 4K ευκρίνειας σε συνδυασμό με την επαγγελματική διπλή ακρίβεια χρωμάτων 99% (DCI-P3, Adobe RGB) καθιστά την πρόταση της LENOVO το ιδανικό εργαλείο για επαγγελματίες δημιουργούς περιεχομένου. Στο 3D κομμάτι, η οθόνη προβάλλει δύο ανεξάρτητες εικόνες στα μάτια του χρήστη, έτσι ώστε κάθε μάτι να βλέπει το θέμα από ελαφρώς διαφορετική γωνία. Αυτή η διαδικασία παρέχει ευκρινή στερεοσκοπική όραση και αντίληψη του βάθους σε μια φυσική και αποτελεσματική στερεοσκοπική απεικόνιση. Η οθόνη ThinkVision 27 3D Monitor είναι επίσης εξοπλισμένη με ενσωματωμένα ηχεία και επιλογές συνδεσιμότητας, συμπεριλαμβανομένης της σύνδεσης USB-C.

Η εταιρεία προωθεί παράλληλα την πλατφόρμα 3D Explorer δίνοντας στους δημιουργούς χρήσιμα εργαλεία, όπως ένα 3D player για την προβολή βίντεο και αρχείων με 3D εφέ, υποστήριξη για λογισμικό σχεδιασμού και παραγωγικότητας και ένα SDK για προγραμματιστές για τη δημιουργία 3D εφαρμογών. 

Αξεσουάρ

Τέλος η LENOVO μας έδειξε και μια σειρά από αξεσουάρ για το gaming και όχι μόνο, όπως τα Legion 16" Gaming Backpack GB700, και Legion 16" Gaming Backpack GB400, δύο τσάντες που παρέχουν προστασία για το laptop και τα αξεσουάρ του οικοσυστήματος Legion. 

Θέλεις περισσότερα νέα από IFA 2023; Διάβασε τη συνολική μας ανασκόπηση!