IFA 2024: AQARA και REOLINK φέρνουν smart κάμερες για την οικιακή ασφάλεια

1 εβδομάδα πριν
aqara booth ifa 2024

Ένα σημαντικό και καινοτόμο κομμάτι και φέτος στην έκθεση IFA 2024 στο Βερολίνο, είναι η τεχνολογία γύρω από το smart home και ειδικά η ασφάλεια του σπιτιού. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον επισκεφτήκαμε τα booths της AQARA και της REOLINK, δύο εταιρειών που πρωτοπορούν στον τομέα του έξυπνου σπιτιού. Οι νέες λύσεις που παρουσιάστηκαν υπόσχονται να απλοποιήσουν τον τρόπο που προστατεύουμε το έξυπνο σπίτι μας.

AQARA

Η AQARA εντυπωσίασε με μια σειρά νέων προϊόντων που στοχεύουν στη βελτίωση της ασφάλειας, της ενεργειακής αποδοτικότητας και της παγκόσμιας διαλειτουργικότητας. Η Camera Hub G5 Pro ξεχώρισε ως η πρώτη εξωτερική κάμερα παρακολούθησης της εταιρείας, διαθέσιμη σε εκδόσεις PoE και Wi-Fi. Με ανάλυση 4MP και δυνατότητα έγχρωμης νυχτερινής όρασης, η κάμερα υπόσχεται κορυφαία ποιότητα εικόνας σε όλες τις συνθήκες φωτισμού.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε το Garage Door Controller T2 Kit, μια συσκευή που ελέγχει έως και δύο γκαραζόπορτες, προσφέροντας έξυπνη ασφάλεια μέσω geofencing, φωνητικών βοηθών και εφαρμογών για κινητά. Η συσκευή αυτή ενσωματώνεται τόσο με συσκευές της AQARA όσο και τρίτων κατασκευαστών, υποστηρίζοντας πλατφόρμες όπως Alexa, HomeKit και Google Home.

Στον τομέα της διαχείρισης ενέργειας, η AQARA παρουσίασε μια σειρά από διακόπτες τοίχου με υποστήριξη Thread, συμπεριλαμβανομένων των Light Switch H2 EU, Dimmer Switch H2 EU και Shutter Switch H2 EU. Οι διακόπτες υποστηρίζουν τόσο το πρωτόκολλο Thread όσο και το Zigbee, προσφέροντας στους χρήστες ευελιξία στην επιλογή του οικοσυστήματος έξυπνου σπιτιού που προτιμούν.

REOLINK

Η REOLINK, από την άλλη πλευρά, έκανε αίσθηση με την παρουσίαση του Atlas PT Ultra, ενός πρωτοποριακού μοντέλου κάμερας ασφαλείας με μπαταρία. Η κάμερα REOLINK Atlas PT Ultra θέτει νέα πρότυπα στον κλάδο με χαρακτηριστικά όπως η συνεχής εγγραφή σε ανάλυση 4K UHD, η τεχνολογία νυχτερινής όρασης ColorX και μια εντυπωσιακή μπαταρία 20.000 mAh.

Το Atlas PT Ultra μπορεί να καταγράφει συνεχώς για 12 ώρες την ημέρα επί οκτώ ημέρες πριν χρειαστεί επαναφόρτιση. Εναλλακτικά, με κανονική χρήση βασισμένη σε ανίχνευση κίνησης, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας μπορεί να φτάσει τους 16 μήνες.

Μια άλλη καινοτομία του Atlas PT Ultra είναι η υποστήριξη προ-εγγραφής, χάρη στο νέο System-on-Chip της REOLINK. Η κάμερα μπορεί να καταγράψει 10 δευτερόλεπτα πριν από ένα συμβάν κίνησης, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα χαθεί κανένα σημαντικό πλάνο.

Η REOLINK παρουσίασε επίσης το Home Hub Pro, μια αναβαθμισμένη έκδοση του αρχικού Home Hub που υποστηρίζει έως και 24 κάμερες REOLINK, καθώς και την Argus 4 Pro, μια κάμερα μπαταρίας 4K με διπλούς φακούς που προσφέρουν οπτικό πεδίο 180 μοιρών.

Ξεκίνα να θωρακίζεις το σπίτι σου με έξυπνες κάμερες ασφάλειας!