Κυκλοφόρησε το GOOGLE Wallet, ο αντικαταστάτης του GOOGLE Pay

1 έτος πριν
GOOGLE Wallet

Και οι Έλληνες κάτοχοι android smartphone μπορούν να κατεβάσουν άμεσα το GOOGLE Wallet, το νέο ψηφιακό πορτοφόλι της GOOGLE. Η εφαρμογή είχε ανακοινωθεί για πρώτη φορά την άνοιξη κατά τη διάρκεια του GOOGLE I/O, του ετήσιου συνεδρίου προγραμματιστών της GOOGLE.

Η επίσημη κυκλοφορία του GOOGLE Wallet είναι το τελευταίο βήμα στη μακρά ιστορία των παραλλαγών των εφαρμογών πληρωμών της GOOGLE. Η εταιρεία συνδύασε το GOOGLE Wallet και το Android Pay το 2018 για να δημιουργήσει το GOOGLE Pay, μια ενιαία εφαρμογή που περιλάμβανε tap-to-pay, εισιτήρια και προγράμματα επιβράβευσης κάτω από μια ομπρέλα που λειτουργούσε σε όλο το Android και το GOOGLE Chrome. Το 2020, το GOOGLE Pay απέκτησε ένα νέο γραφικό περιβάλλον όμως μόνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, με την εταιρεία να προχωρά και στην παρουσίαση μιας “μίνι τράπεζας”, χωρίς τελικά όμως να επεκτείνει και τη νέα εφαρμογή αλλά και την υπηρεσία σε άλλες χώρες.

Το Wallet αποτελεί στην ουσία το διάδοχο του GOOGLE Pay και ενσωματώνει όλες τις δυνατότητές του. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να περάσεις στο ψηφιακό σου πορτοφόλι όλες τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες που είναι συμβατές με την πλατφόρμα G Pay, κάτι που ισχύει για όλες τις ελληνικές συστημικές τράπεζες. Η όλη διαδικασία γίνεται αρκετά εύκολα και στη συνέχεια μπορείς να χρησιμοποιείς το κινητό σου για να πραγματοποιείς ανέπαφες πληρωμές σε συμβατά POS, ενώ εξίσου εύκολη είναι και η εναλλαγή των καρτών προκειμένου να επιλέξεις αυτή που επιθυμείς τη δεδομένη στιγμή.

Τα πλεονεκτήματα του Wallet δε σταματούν εδώ αφού ως πορτοφόλι δίνει τη δυνατότητα αποθήκευσης και άλλων εγγράφων και καρτών προκειμένου να έχεις άμεσα πρόσβαση. Σ’ αυτές περιλαμβάνονται αρκετές δωροκάρτες από ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα όπως επίσης και κάρτες προνομίων για πρόσθετα οφέλη σε αγορές από συγκεκριμένα καταστήματα.

Το GOOGLE Wallet είναι διαθέσιμο για λήψη από το GOOGLE Play Store. Το μόνο που πρέπει να σιγουρέψεις είναι ότι η συσκευή σου τρέχει Android 5.2 ή νεότερη έκδοση. Μετά την εγκατάσταση θα μπορείς να ξεκινήσεις την προσθήκη καρτών.