Υποστήριξη streaming υπηρεσιών για τις νέες Samsung τηλεοράσεις

2 έτη πριν
Samsung TV

Κάμποσοι είναι εκείνοι που βλέπουν το μέλλον του gaming να μην περιλαμβάνει καθόλου κονσόλες, θεωρώντας πως η δουλειά θα γίνεται μέσω streaming απ’ ευθείας από τις τηλεοράσεις. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η Samsung και τα όσα μας παρουσίασε στη CES που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες στο Λας Βέγκας, επιβεβαίωσαν του λόγου το αληθές. Οι νέες τηλεοράσεις της κορεατικής εταιρείας λοιπόν υποστηρίζουν μεταξύ άλλων NVIDIA GeForce Now, Google Stadia και Utomik, τρεις streaming υπηρεσίες, η ύπαρξη των οποίων μόνο απαρατήρητη δεν περνά.

Όλες τους είναι προσβάσιμες μέσα από το Gaming Hub το οποίο θεωρείται δεδομένο πως με τον καιρό θα εμπλουτιστεί ακόμα περισσότερο. Η Samsung ανέφερε πως το hub αυτό θα υποστηρίζει μεταξύ άλλων PlayStation και Xbox ενώ θα χρησιμοποιεί τους αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης της τηλεόρασης για να προτείνει περιεχόμενο στον χρήστη/παίκτη.

Στο θέμα μας τώρα: GeForce Now και Google Stadia στις νέες τηλεοράσεις της Samsung. Οι συνδρομητές του Stadia Pro μάλιστα, θα έχουν πρόσβαση σε 4K περιεχόμενο μέσα από τη συμβατή τους smart TV, τη στιγμή που η NVIDIA δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει το αν η υπηρεσία της θα προσφέρει 4K streaming. «Συνεργαζόμαστε στενά με τους συνεργάτες μας προκειμένου να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα υπηρεσιών τους μέσα από την πλατφόρμα μας», ήταν το λακωνικό σχόλιο της Samsung επί του θέματος.

Όσον αφορά στη συμβατότητα του Gaming Hub με τα παλαιότερα μοντέλα τηλεοράσεων της Samsung, η τελευταία τηρεί για την ώρα σιγή ιχθύος. Η αρχή θα γίνει με τις σειρές που ανακοινώθηκαν στη CES και όσο για τις παλιότερες… βλέπουμε. Το μεγάλο ερώτημα είναι τι γίνεται με το xCloud της Microsoft: υπάρχει μέλλον για το Xbox στην πλατφόρμα της Samsung άραγε;