Νέο Google TV app - Τι δυνατότητες προσφέρει

1 έτος πριν
google tv app

Μετά την κυκλοφορία της το 2020 για πρώτη φορά στο App Store, η εφαρμογή GOOGLE TV είναι πλέον διαθέσιμη για κατέβασμα στο iOS. Εάν έχεις ήδη εγκατεστημένη στο τηλέφωνό σου την προηγούμενη εφαρμογή GOOGLE Play Movies and TV της εταιρείας, η νέα έκδοση θα την αντικαταστήσει αυτόματα.

Όπως και με την αντίστοιχη εφαρμογή στην πλατφόρμα του Android, η εφαρμογή GOOGLE TV σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις το iPhone ή το iPad σου ως τηλεχειριστήριο για συσκευές που έχεις και οι οποίες στηρίζονται στις πλατφόρμες των GOOGLE TV και Android TV. Μερικά τέτοια παραδείγματα είναι αρκετά μοντέλα τηλεοράσεων από την κινεζική TCL και την Ιαπωνική SONY. Επιπλέον το νέο app διευκολύνει την πληκτρολόγηση του τίτλου μιας ταινίας ή μιας τηλεοπτικής σειράς που θέλεις να παρακολουθήσεις, με τα αποτελέσματα να εμφανίζονται άμεσα στη συνδεδεμένη συσκευή (πχ, τηλεόραση).

Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή για να συγκεντρώσεις συστάσεις περιεχομένου από διάφορες υπηρεσίες streaming. Αν και δεν υποστηρίζονται όλες οι σχετικές υπηρεσίες, το γεγονός είναι ότι μπορείς να δημιουργήσεις μια ενιαία λίστα παρακολούθησης ταινιών και τηλεοπτικών σειρών για κάθε υπηρεσία στην οποία είσαι συνδρομητής, κάτι αρκετά πρακτικό. Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι η δυνατότητα να δημιουργήσεις λίστες παρακολούθησης γύρω από τους αγαπημένους σου ηθοποιούς ενώ οι αλγόριθμοι της GOOGLE αναλαμβάνουν δουλειά καθώς βαθμολογείς ταινίες και σειρές, με την εφαρμογή να βελτιώνει κάθε φορά τις προτάσεις της.

Τα παραπάνω δεν είναι τα μόνα χαρακτηριστικά που φέρνει το νέο GOOGLE TV app για iOS αφού αυτό περιλαμβάνει ακόμα εξατομικευμένο περιεχόμενο με συνδέσμους σε ειδησεογραφικά άρθρα, κριτικές ταινιών και άλλα. Τέλος, υπάρχει μια ειδική ενότητα με την ονομασία Highlights για το περιεχόμενο που έχεις αγοράσει και νοικιάσει από την αντίστοιχη υπηρεσία της GOOGLE, προκειμένου να έχεις μια καλύτερη εικόνα και από την iOS συσκευή σου.

Η εφαρμογή του GOOGLE TV είναι ήδη διαθέσιμη από το App Store της Apple ενώ είναι περιττό να αναφέρουμε ότι τη λειτουργία αυτή την έχουν εδώ και αρκετά χρόνια οι κάτοχοι android smartphones και tablets.