Υποστήριξη NFT για τις νέες Samsung τηλεοράσεις

2 έτη πριν
samsung

Τα non-fungible tokens ή εν συντομία NFT είναι παντού πια, ακόμα και στις… τηλεοράσεις! Όσο απίστευτος/απίθανος/αδύνατος κι αν σου φαίνεται ο συνδυασμός αυτός, μετά και τις τελευταίες ανακοινώσεις της Samsung στη CES που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσεις. Όσοι αποκτούν λοιπόν NFT, έχουν τη δυνατότητα προς ώρας να τα «θαυμάζουν» μέσα από τις οθόνες των υπολογιστών τους. Ε, μέσα σε λίγους μήνες, θα το κάνουν και από τις τηλεοράσεις τους, φτάνει να προτιμήσουν τα καινούρια μοντέλα της Samsung.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα παρουσίασε η κορεατική εταιρεία στη Νεβάδα, οι μεν δημιουργοί θα είναι σε θέση να μοιράζονται τις δημιουργίες τους με τον κόσμο, ενώ οι δε συλλέκτες/επενδυτές/αγοραστές θα μπορούν να ελέγχουν ένα NFT πριν την αγορά του (κάτι σαν preview/προεπισκόπηση) και να μαθαίνουν περισσότερα γι’ αυτό (από το ιστορικό, μέχρι πληροφορίες που υπάρχουν στο blockchain).

Μάλιστα αξίζει να υπογραμμίσουμε πως για το κάθε NFT, η τηλεόραση θα προσαρμόζει τις ρυθμίσεις της σε εκείνες που έχει προεπιλέξει ο δημιουργός του, προκειμένου να παρουσιάζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο (κάτι σαν το Calibrated Mode για το Netflix). Μένει να δούμε βέβαια πώς ακριβώς θα γίνεται η παρουσίαση αυτή, αν η Samsung δηλαδή θα συνεργαστεί με κάποια τρίτη πλατφόρμα ή αν έχει αναπτύξει κάτι η ίδια.

Με τα NFT μάλιστα να μας απασχολούν όσο περνά ο καιρός ολοένα και περισσότερο (στο gaming φερ’ ειπείν κάθε μήνα μία εταιρεία ανακοινώνει την πρόθεσή της να πειραματιστεί με δαύτα), το ερώτημα είναι αν το παράδειγμα της Samsung θα ακολουθήσουν και άλλοι κατασκευαστές τηλεοράσεων.