Μεγαλύτερη εμβέλεια στα ασύρματα ακουστικά φέρνει η QUALCOMM

5 μήνες πριν
qualcomm s7 platform earbuds

Η QUALCOMM λύνει το πρόβλημα της εμβέλειας για τα ασύρματα ακουστικά, όπως ανακοίνωσε στο ετήσιο Summit της, παράλληλα με τα αποκαλυπτήρια των Snapdragon X Elite και Snapdragon 8 gen 3.

Οι ολοκαίνουργιες πλατφόρμες ήχου S7 και S7 Pro Gen 1 της εταιρείας χρησιμοποιούν το WiFi σε συνδυασμό με το Bluetooth, για να απελευθερώσουν τα ασύρματα ακουστικά σου από τα όρια εμβέλειας του Bluetooth. Έτσι δεν θα χρειάζεται να μένεις σε απόσταση 10 μέτρων από το τηλέφωνο ή το φορητό σου υπολογιστή. 

Η QUALCOMM λέει ότι τόσο το S7 όσο και το S7 Pro Gen 1 προσφέρουν βελτιώσεις στην ενεργή ακύρωση θορύβου (ANC) και στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, καθώς και διευρυμένο πεδίο για εξατομίκευση ήχου με τεχνητή νοημοσύνη, χρησιμοποιώντας έναν πιο ισχυρό και αποδοτικό επεξεργαστή.

Το κορυφαίο S7 Pro Gen 1 εισάγει την υποστήριξη Wi-Fi "micro-power" σε συνδυασμό με την τεχνολογία XPAN (Expanded Personal Area Network) της QUALCOMM, που επιτρέπουν αυξημένο bandwidth ήχου, που εναλλάσσεται μεταξύ Wi-Fi και Bluetooth όποτε χρειάζεται. Παράλληλα, θα πρέπει να περιμένεις σημαντικά καλύτερη ποιότητα ήχου.

Ουσιαστικά, όλα τα ασύρματα ακουστικά ή ακουστικά που θα φέρουν περήφανα το σήμα S7 Pro Gen 1 - και αυτά φέρεται να έρχονται το 2024 - θα μπορούν να συνδεθούν στο δίκτυο Wi-Fi του σπιτιού σου (σε ζώνες 2,4, 5 και 6 GHz) για ήχο υψηλής ανάλυσης έως 192kHz, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείς για το αν θα βρίσκεσαι κοντά στη συσκευή.

Τι γίνεται όταν βγαίνεις έξω; Η υψηλότερη αξίωση της QUALCOMM για υποστήριξη ήχου εδώ είναι η ποιότητα CD 16 bit "χωρίς απώλειες" και η εντυπωσιακή εμβέλεια Bluetooth έως και 200 μέτρα. Έτσι, το Bluetooth (συμπεριλαμβανομένων των εκδόσεων 5.4 και LE) θα εξακολουθεί να επεμβαίνει όταν δεν υπάρχει διαθέσιμη σύνδεση Wi-Fi, μια εναλλαγή που η QUALCOMM λέει ότι θα γίνεται αυτόματα και απρόσκοπτα.

Για όλα τα παραπάνω θα χρειαστείς ένα τηλέφωνο που θα τροφοδοτείται από το επίσης φρέσκο Snapdragon 8 Gen 3 SoC της εταιρείας, μια πλατφόρμα που θα αρχίσει να αποστέλλεται σε συσκευές το επόμενο έτος, καθώς και ένα σετ ασύρματων ακουστικών ή ακουστικών. O σημερινοί συνεργάτες της QUALCOMM για το Snapdragon Sound περιλαμβάνουν τις Audio-Technica, Bose, Edifier, Fiio, LG, Shure, οπότε τα πράγματα φαίνονται καλά εκεί.