Μετά από πολλά χρόνια, το Windows πληκτρολόγιο αποκτά ένα νέο πλήκτρο

3 μήνες πριν
copilot logo

Η MICROSOFT έχει θέσει ως στόχο να κάνει το 2024 το "έτος του ΑΙ υπολογιστή " και για να υπογραμμίσει αυτή τη φιλοδοξία, η εταιρεία ανακοίνωσε την εισαγωγή ενός νέου…Copilot πλήκτρου. Το φυσικό πλήκτρο θα προστεθεί σύντομα σε κάθε Windows πληκτρολόγιο σταθερού ή φορητού υπολογιστή, με μια πρώτη γεύση να παίρνουμε στη CES 2024. Με βάση την εικόνα που παρέχει η MICROSOFT, φαίνεται ότι το νέο πλήκτρο Copilot θα πάρει τη θέση του δεξιού πλήκτρου Control στο τυπικό πληκτρολόγιο PC, χωροθετώντας το μεταξύ του πλήκτρου Alt και του αριστερού πλήκτρου βέλους.

Ο Yusuf Mehdi, Executive Vice President & Consumer Chief Marketing Officer της MICROSOFT, δήλωσε ότι η εισαγωγή του πλήκτρου Copilot αποτελεί την πρώτη σημαντική τροποποίηση στο πληκτρολόγιο των Windows PC εδώ και σχεδόν 30 χρόνια. Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι αυτή η αλλαγή θα επιτρέψει στους ανθρώπους να συμμετάσχουν πιο εύκολα στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης. Το πλήκτρο Copilot θα γίνει βασικό συστατικό του πληκτρολογίου ενός PC, μαζί με το πλήκτρο Windows. Όταν πατηθεί, θα ενεργοποιεί την εμπειρία Copilot στα Windows, καθιστώντας εύκολη την αλληλεπίδραση των χρηστών με το Copilot στις καθημερινές τους δραστηριότητες μέσω της δεξιάς μπάρας που εμφανίζεται στα Windows 11.

Σε χώρες όπου η MICROSOFT δεν έχει ενεργοποιήσει ακόμα το Copilot στα Windows, το πάτημα του πλήκτρου Copilot θα ενεργοποιεί την αναζήτηση των Windows. Τα πρώτα πληκτρολόγια εξοπλισμένα με το νέο πλήκτρο θα παρουσιαστούν στη φετινή CES στο Λας Βέγκας και αναμένεται να αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους εμπορικά προς τα τέλη Φεβρουαρίου.

Η προσθήκη ενός νέου πλήκτρου στο πληκτρολόγιο για πρώτη φορά από τότε που εισήχθη το πλήκτρο με το λογότυπο των Windows σε ένα φυσικό πληκτρολόγιο της MICROSOFT το 1994 χρησιμεύει ως περαιτέρω απόδειξη της δέσμευσης της MICROSOFT στην τεχνητή νοημοσύνη.

Σε συνεργασία με τους κατασκευαστές υπολογιστών και επεξεργαστών, συμπεριλαμβανομένων των AMD και Intel, η MICROSOFT αναμένει ότι σύντομα θα μεταφερθεί σημαντικός όγκος AI σχετικών εργασιών σε τοπικό πυρίτιο. Η μετατόπιση αναμένεται να "ξεκλειδώσει νέες εμπειρίες AI στα Windows PC". Η MICROSOFT θεωρεί αυτή την εξέλιξη ως άλλη μια κομβική στιγμή στο ταξίδι της με τα Windows, όπου το Copilot θα χρησιμεύσει ως πύλη για τον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης σε ένα PC.

Σε κάθε περίπτωση, τα υπάρχοντα πληκτρολόγια θα συνεχίσουν να λειτουργούν όπως πάντα. Αν το πληκτρολόγιό σου το υποστηρίζει, ίσως να μπορείς ακόμη και να ορίσεις το δεξί πλήκτρο Control ώστε να λειτουργεί ως πλήκτρο Copilot. Φυσικά, έχεις επίσης τη δυνατότητα να αγνοήσεις εντελώς αυτή την αλλαγή.