Το MICROSOFT Bing έχει πλέον 100 εκατομμύρια καθημερινά ενεργούς χρήστες, χάρη στην Τεχνητή Νοημοσύνη

1 έτος πριν
MICROSOFT Bing

Η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη έχει αποδείξει ότι προσελκύει το ενδιαφέρον του κοινού, με το ChatGPT να ξεπερνάει εξαιρετικά γρήγορα το φράγμα των 100 εκατομμυρίων χρηστών. Και πλέον η τεχνολογία αυτή ωθεί το MICROSOFT Bing να έχει 100 εκατομμύρια καθημερινά ενεργούς χρήστες.

Η MICROSOFT σε συνεργασία με την OpenAI, ανακοίνωσε το "νέο Bing" στις 7 Φεβρουαρίου, με τη μηχανή αναζήτησης να χρησιμοποιεί τη δύναμη του ChatGPT. Μάλιστα μετά τα αποκαλυπτήρια του GPT-4, μάθαμε ότι αυτό το μοντέλο είναι που τροφοδοτεί την AI αναζήτηση του Bing από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της. Σε άρθρο της πριν μερικές ημέρες, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι το MICROSOFT Bing διαθέτει πλέον 100 εκατομμύρια καθημερινά ενεργούς χρήστες, με τη λειτουργία Chat να έχει ωθήσει τη μηχανή αναζήτησης να ξεπεράσει αυτό το ορόσημο.

Αν και πρόκειται για σημαντικό αριθμό, ακόμη και η MICROSOFT αναγνωρίζει ότι πρόκειται για σταγόνα στον ωκεανό σε σύγκριση με τη δημοφιλία της μηχανής αναζήτησης της Google η οποία υπολογίζεται ότι διαθέτει καθημερινά 1 δις. ενεργούς χρήστες.

Η ανακοίνωση της MICROSOFT αναφέρει συγκεκριμένα:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε ότι μετά από αρκετά χρόνια σταθερής προόδου και με μια μικρή ώθηση από τα εκατομμύρια και πλέον νέων χρηστών της προεπισκόπησης του Bing, έχουμε ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια καθημερινά ενεργούς χρήστες του Bing. Αυτό είναι ένα εκπληκτικά αξιοσημείωτο ποσοστό, και παρόλα αυτά έχουμε πλήρη επίγνωση ότι παραμένουμε ένας μικρός, χαμηλός, μονοψήφιος παίκτης με μερίδιο. Με βάση τα παραπάνω, είναι ωραίο να είμαστε στο χορό!».

Αναλύοντας τον αριθμό λίγο περισσότερο, η MICROSOFT αναφέρει ότι περίπου το ένα τρίτο των χρηστών της προεπισκόπησης του "νέου Bing" είναι νέοι χρήστες που δεν είχαν χρησιμοποιήσει ξανά την αναζήτησή της. Η MICROSOFT αναφέρει επίσης ότι έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 45 εκατομμύρια συνομιλίες από τότε που ξεκίνησε η δοκιμή της λειτουργίας τεχνητής νοημοσύνης τον περασμένο μήνα.

Ωστόσο, οι νέοι χρήστες ήρθαν με σημαντικό κόστος. Δημοσίευμα του Bloomberg αποκάλυψε ότι η MICROSOFT δαπάνησε "αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια" για τη δημιουργία του hardware που απαιτείται για τις υπηρεσίες cloud Azure για την τροφοδοσία των εκπαιδευτικών μοντέλων και εμπειριών του OpenAI. Αυτό πάντως δεν φαίνεται να αποτελεί εμπόδιο για τα AI σχέδια της MICROSOFT, τα οποία επεκτείνονται με γοργό ρυθμό.