To MICROSOFT Teams προσθέτει 3D avatars για όσους θέλουν να απενεργοποιήσουν την webcam τους

1 έτος πριν
MICROSOFT Teams 3D avatars

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να απενεργοποιήσεις την κάμερά σου κατά τη διάρκεια μιας σύσκεψης Zoom ή Teams.

Για τους ανθρώπους που θέλουν να χωρίσουν τη διαφορά μεταξύ της εμφάνισης στην κάμερα και της απενεργοποίησής της, η MICROSOFT θα προσθέσει κινούμενα 3D avatars στο MICROSOFT Teams τον Μάιο, σύμφωνα με το roadmap της εταιρείας. Τα τρισδιάστατα avatars αποτελούν συστατικό στοιχείο του "Mesh", μιας πρωτοβουλίας που ανακοίνωσε η MICROSOFT στα τέλη του 2021, όταν η διαφημιστική εκστρατεία "metaverse" είχε πάρει τα πάνω της με αρκετό hype. Όπως αρχικά οραματίστηκε, το Mesh θα περιλαμβάνει όχι μόνο 3D avatars για το Teams, αλλά και εικονικούς χώρους εργασίας προσβάσιμους μέσω VR, έτσι ώστε οι άνθρωποι που εργάζονται εξ αποστάσεως να μπορούν να βιώσουν τη χαρά του να κάθονται σε μια αίθουσα συσκέψεων, ενώ κάποιος μιλάει μπροστά από ένα PowerPoint deck.

Η ενημέρωση του roadmap δεν περιλαμβάνει πλήρη κατάλογο των χαρακτηριστικών, αλλά προηγούμενες ανακοινώσεις σχετικά με το Mesh for Teams έχουν δείξει avatars με προσαρμόσιμους τύπους σώματος, τόνους δέρματος, χρώματα μαλλιών, χτενίσματα, ρούχα και χαρακτηριστικά προσώπου. Η MICROSOFT δήλωσε στα τέλη του 2021 ότι οι αρχικές εκδόσεις αυτών των avatars θα κινούνται μόνο όταν οι χρήστες μιλούν, αλλά τελικά η εταιρεία θέλει να είναι σε θέση να μιμούνται τις εκφράσεις και τις κινήσεις του προσώπου των χρηστών στον πραγματικό κόσμο, όπως αυτές καταγράφονται από τις κάμερές τους.

Το Mesh for Teams έπρεπε αρχικά να κυκλοφορήσει το 2022, αλλά οι απολύσεις στη MICROSOFT, η γενική μείωση του ενδιαφέροντος για ότι έχει σχέση με το Metaverse και η σταδιακή επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία θα μπορούσαν να έχουν αναβάλει αυτά τα σχέδια.

Από την πρώτη εποχή της δημιουργίας του έως σήμερα, η MICROSOFT αναπτύσσει δυναμικά το Teams, με συνεχείς ενημερώσεις και προσθήκες χρήσιμων λειτουργιών. Ειδικά την εποχή της πανδημίας, η εταιρεία πρόσθεσε εκατοντάδες νέες λειτουργίες ενώ πρόσφατα λάνσαρε τη λειτουργία "Προβολή νοηματικής γλώσσας". Με τη λειτουργία αυτή οι χρήστες μπορούν να δίνουν προτεραιότητα στα βίντεο έως και δύο άλλων συμμετεχόντων-νοηματιστών, ώστε να παραμένουν ορατά και σε σταθερή θέση καθ' όλη τη διάρκεια της σύσκεψης.

Επίσης η MICROSOFT βρίσκεται στη μέση μιας τεράστιας προσπάθειας για να συμπεριλάβει χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης σε όλα τα προϊόντα της, γεγονός που θα μπορούσε να φέρει το Mesh πιο κάτω στη λίστα προτεραιοτήτων της εταιρείας. Τις τελευταίες ημέρες ανακοίνωσε το Copilot, μια πολύ σημαντική λειτουργία που αφορά τις εφαρμογές του MICROSOFT 365, μέρος των οποίων είναι και το Teams. Με το Copilot, η τεχνητή νοημοσύνη έρχεται σε όλες τις δημοφιλείς εφαρμογές της σουίτας, προσθέτοντας λειτουργίες που δεν βρίσκουμε σε άλλη ανταγωνιστική σουίτα εφαρμογών.