Να πώς θα κατεβάσεις το νέο, μεγάλο update των Windows 11 νωρίτερα

1 έτος πριν
Windows 11

Η MICROSOFT έχει ξεκαθαρίσει πως πρόθεσή της σε ό,τι αφορά τα Windows 11 είναι να τα εμπλουτίζει σταθερά με νέες λειτουργίες και δυνατότητες, αντί να συγκεντρώνει τα όποια καινούρια χαρακτηριστικά σε μεγάλα updates μια στο τόσο. Η επόμενη ενημέρωση του λειτουργικού ωστόσο αποτελεί εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα, αφού αναμένεται να προσθέσει ουκ ολίγα νέα στοιχεία σε αυτό. Ως εκ τούτου η έκδοση 22H2 των Windows 11 αναμένεται με μεγάλη ανυπομονησία. Αν όμως εσύ δεν πολυψήνεσαι να περιμένεις ως τον Σεπτέμβριο, σου έχουμε τον τρόπο για να την εγκαταστήσεις από τώρα στο σύστημά σου!

Το «μυστικό» είναι να εγγραφείς στο πρόγραμμα Windows Insider μέσω του οποίου η MICROSOFT διαθέτει τις νέες ενημερώσεις των Windows νωρίτερα στη λογική του beta testing. Πώς θα το κάνεις αυτό; Απλά πήγαινε στο Windows Update και από εκεί, αφού εγγραφείς στο πρόγραμμα, επίλεξε το Release Preview.

Κατεβάζοντας και εγκαθιστώντας την έκδοση 22H2, θα αποκτήσεις πρόσβαση σε μια σειρά εντυπωσιακών και χρήσιμων λειτουργιών με τις περισσότερες από αυτές να αφορούν τη μπάρα εργασιών. Κατ’ αρχάς επιστρέφει το drag & drop, έτσι ώστε να μπορείς να μεταφέρεις και να ανοίγεις αρχεία σε διάφορες εφαρμογές, πηγαίνοντάς τα απλώς επάνω τους. Το μενού Έναρξη θα υποστηρίζει πλέον φακέλους στα πρότυπα του iOS και του Android, δίνοντάς σου την ευκαιρία να το προσαρμόσεις 100% στα μέτρα και τις απαιτήσεις σου.

Αρκετές αλλαγές θα παρατηρήσεις και στη Διαχείριση Εργασιών. Θα έχεις τη δυνατότητα να προσαρμόσεις τους πόρους που δεσμεύουν και χρησιμοποιούν οι διάφορες εφαρμογές σου, να ενεργοποιήσεις νέα modes (βλ. dark και do not disturb) και άλλα πολλά. Η Microsoft έχει πλέον προσθέσει και επιλογή για Live Captions (υπότιτλοι) ενώ πολλοί θα βρουν χρήσιμες τις εναλλασσόμενες ταπετσαρίες επιφάνειας εργασίας (ιδίως αν αρέσκονται να χαζεύουν τις εικόνες που εμφανίζονται στην οθόνη κλειδώματος).