Νέες λειτουργίες αποκτούν οι συνδρομητές του YouTube Premium

1 μήνας πριν
YouTube Premium screen

Το YouTube της GOOGLE, η πιο δημοφιλής πλατφόρμα διαμοιρασμού βίντεο, εισάγει νέες λειτουργίες για τους συνδρομητές Premium, ενισχύοντας την εμπειρία χρήσης και προσφέροντας πρόσθετη αξία στη συνδρομητική υπηρεσία. Ναι μεν η δωρεάν έκδοση του YouTube εξακολουθεί να λειτουργεί ικανοποιητικά, όμως η συνδρομή Premium προσφέρει αναμφισβήτητα πρόσθετα οφέλη, όπως μη εμφάνιση διαφημίσεων, λήψη βίντεο για προβολή εκτός σύνδεσης αλλά και πρόσβαση στο YouTube Music Premium, την απάντηση δηλαδή της εταιρείας στο Spotify και το Apple Music.

Μεταξύ των νέων χαρακτηριστικών, το "Jump Ahead" αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να εντοπίσει τα πιο ενδιαφέροντα σημεία ενός βίντεο, βασιζόμενο στα σημεία που οι περισσότεροι χρήστες επιλέγουν να μεταβούν κατά την παρακολούθηση. Η λειτουργία είναι διαθέσιμη αρχικά στην Android εφαρμογή του YouTube και αναμένεται σύντομα και στην έκδοση για iPhone.

Η λειτουργία picture-in-picture (PIP) επεκτείνεται στα YouTube Shorts για τους συνδρομητές Premium σε συσκευές Android. Η λειτουργία επιτρέπει την παρακολούθηση σύντομων βίντεο παράλληλα με τη χρήση άλλων εφαρμογών, αν και η χρησιμότητά της για πολύ σύντομα βίντεο 15-30 δευτερολέπτων μπορεί να είναι περιορισμένη.

Στις πειραματικές λειτουργίες περιλαμβάνεται η αυτόματη λήψη νέων Shorts στο smartphone του χρήστη, επιτρέποντας την προβολή τους με ή χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο. Αν και δεν διευκρινίζεται, είναι πιθανό αυτά τα Shorts να λειτουργούν επίσης σε λειτουργία PIP.

Το YouTube επαναφέρει επίσης τη λειτουργία συνομιλίας με τεχνητή νοημοσύνη σε συσκευές Android. Οι χρήστες θα μπορούν να θέτουν ερωτήσεις και να ζητούν παρόμοιο περιεχόμενο κατά την προβολή βίντεο, μέσω ενός κουμπιού "Ask" που θα εμφανίζεται κάτω από τα βίντεο. Αν και αυτή η λειτουργία μπορεί να μην αποτελεί επαναστατική εξέλιξη στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, προσφέρει μια ενδιαφέρουσα προσθήκη στην εμπειρία χρήσης σύμφωνα με όσους την έχουν δοκιμάσει.

Τέλος, το YouTube δοκιμάζει μια νέα διεπαφή για τη σελίδα παρακολούθησης στην web έκδοσή του για τους Premium συνδρομητές. Αν και περαιτέρω πληροφορίες είναι περιορισμένες, η εταιρεία υποστηρίζει ότι το νέο περιβάλλον θα διευκολύνει την εύρεση νέων βίντεο και την αλληλεπίδραση με τα σχόλια που δημοσιεύουν οι χρήστες.

Οι συνδρομητές Premium που επιθυμούν να δοκιμάσουν τις πειραματικές λειτουργίες, καθώς και άλλες που βρίσκονται υπό δοκιμή, μπορούν να τις ενεργοποιήσουν μέσω της ιστοσελίδας "New" του YouTube.

Όπως ισχύει σε κάθε παρόμοια περίπτωση, η εισαγωγή των νέων λειτουργιών αποτελεί μέρος της στρατηγικής του YouTube για την ενίσχυση της αξίας της συνδρομητικής υπηρεσίας Premium. Προσφέροντας πρόσβαση σε καινοτόμα χαρακτηριστικά πριν από τους υπόλοιπους χρήστες, το YouTube επιδιώκει να προσελκύσει και να διατηρήσει συνδρομητές, παρέχοντας μια πιο εξατομικευμένη και προηγμένη εμπειρία χρήσης.