Το νέο MICROSOFT Teams είναι δύο φορές πιο γρήγορο καταναλώνοντας λιγότερη μνήμη

1 έτος πριν
MICROSOFT Teams

Η MICROSOFT παρουσίασε μια ταχύτερη και επανασχεδιασμένη έκδοση του λογισμικού επικοινωνίας και συνεργασίας MICROSOFT Teams, η οποία διατίθεται αρχικά στους χρήστες των Windows σήμερα ως preview έκδοση.

Η εταιρεία περιγράφει ότι το νέο Teams είναι δύο φορές πιο γρήγορο από τον προκάτοχό του, καταναλώνοντας 50% λιγότερη μνήμη ενώ καταλαμβάνει έως και 70% λιγότερο χώρο στο δίσκο σε σύγκριση με την τρέχουσα (Classic) έκδοση. Ακόμα η εκκίνηση της εφαρμογής γίνεται τρεις φορές πιο γρήγορα, επιτρέποντας στους χρήστες να εναλλάσσονται μεταξύ συνομιλιών και καναλιών (channels) έως και 1,7 φορές πιο γρήγορα από το προηγούμενο Teams.

Η MICROSOFT αναμένει να γίνει γενικά διαθέσιμη η νέα έκδοση για όλους τον προσεχή Ιούνιο, αφού διορθώσει τα σημαντικότερα bugs που θα αναφέρουν όλοι οι χρήστες που συμμετέχουν στο δοκιμαστικό πρόγραμμα.

«Η νέα εφαρμογή βασίζεται σε νέα θεμέλια παρέχοντας έως και δύο φορές ταχύτερες επιδόσεις, ενώ χρησιμοποιεί 50% λιγότερη μνήμη, ώστε να εξοικονομείτε χρόνο και να συνεργάζεστε πιο αποτελεσματικά», δήλωσε ο Jeff Teper, Πρόεδρος του τμήματος Collaborative Apps and Platforms της MICROSOFT.

«Έχουμε επίσης βελτιστοποιήσει την εμπειρία του χρήστη, ώστε να είναι πιο απλή στη χρήση και πιο εύκολο να τα βρείτε όλα σε ένα μέρος. Αυτές οι βελτιώσεις παρέχουν επίσης τα θεμέλια για νέες εμπειρίες που αλλάζουν τα δεδομένα με χρήση τεχνητής νοημοσύνης, όπως το Copilot για το MICROSOFT Teams, που ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες».

Το νέο MICROSOFT Teams θα υποστηρίζει το Copilot, τον AI βοηθό της MICROSOFT ο οποίος θα βοηθά τους χρήστες να ενημερωθούν πριν συμμετάσχουν σε μια συνάντηση και θα τους βοηθά να απαντούν σε ερωτήσεις σε πραγματικό χρόνο ενώ συνομιλούν με τους συναδέλφους τους.

Οι διαχειριστές θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν την preview έκδοση του Teams για τους εργαζομένους που βρίσκονται στην παραγωγή μέσω του Teams update management policy, το οποίο θα επιτρέπει την επιλογή των χρηστών που θα μπορούν να δουν το κουμπί preview για να αποκτήσουν πρόσβαση στο νέο Teams.

Τα θεμέλια του ανανεωμένου Teams που αναφέρθηκαν προηγουμένως δεν είναι άλλα από την απόφαση της MICROSOFT να αφήσει πίσω της το Electron framework και να στηρίξει την ανάπτυξη της νέας εφαρμογής στο Webview2. Έτσι η νέα έκδοση υποστηρίζει αρχικά τις πλατφόρμες Windows Intel, AMD και ARM και αναμένεται να κυκλοφορήσει για όλες τις μεγάλες πλατφόρμες, όπως Web, native M1, M2 & Intel Mac και VDI σύμφωνα με ξεχωριστή ανάρτηση του Sumi Singh, Corporate Vice President for Teams Engineering.

«Αναμένουμε να μοιραστούμε μαζί σας τα σημαντικά κέρδη από την απόδοση της εφαρμογής καθώς το Teams θα κυκλοφορεί για κάθε μία από αυτές τις πλατφόρμες».

Το MICROSOFT Teams έχει υποδεχθεί μια μαζική εισροή χρηστών από την έναρξη της πανδημίας COVID-19 και τη μαζική μετάβαση στην απομακρυσμένη εργασία, με την πλατφόρμα να χρησιμοποιείται πλέον από 280 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα.