O Elon Musk επιθυμεί τελικά να ολοκληρώσει την εξαγορά του TWITTER

1 έτος πριν
Elon Musk twitter

Όπως ανέφερε πρώτο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ο Elon Musk επιθυμεί τελικά να είναι ο νέος ιδιοκτήτης του TWITTER. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX αποφάσισε ότι επιθυμεί να μπει στην άκρη «η δικαστική διαμάχη με το TWITTER» και να προχωρήσει κανονικά η συμφωνία που είχε αρχικά συνάψει με το Διοικητικό Συμβούλιο του TWITTER για να εξαγοράσει το κοινωνικό δίκτυο προς $54,20 ανά μετοχή.

Η είδηση για τη νέα πρόταση του Elon Musk έρχεται περίπου δύο εβδομάδες προτού οι δύο πλευρές «διασταυρώσουν τα ξίφη τους» στο Πρωτοδικείο του Delaware, μετά την αγωγή που υπέβαλλε το TWITTER όταν διαπιστώθηκε ότι ο Elon Musk έκανε πίσω, οδηγώντας την μετοχή της εταιρείας σε ιστορικά χαμηλά. Στην προσπάθεια του να βγει από τη συμφωνία, ο Elon Musk επικαλέστηκε ανησυχίες σχετικά με τον αριθμό των λογαριασμών spam και bot στο TWITTER, λέγοντας αργότερα ότι οι πληροφορίες του προέρχονταν από τον πρώην υπεύθυνο ασφαλείας του TWITTER. Μετά το άρθρο του Bloomberg για την πρόθεση του Elon Musk να προχωρήσει με την εξαγορά της εταιρείας, η διαπραγμάτευση των μετοχών του κοινωνικού δικτύου στο χρηματιστήριο σταμάτησε.

Αν τελικώς οι δύο πλευρές συμφωνήσουν να προχωρήσουν με τους όρους της αρχικής συμφωνίας, θα σταματήσει και η δικαστική διαμάχη, που έχει αρχίσει να αποκτά διαστάσεις καθώς μαθαίνουμε όλο και περισσότερα για το παρασκήνιο της συμφωνίας. Την περασμένη εβδομάδα, εκατοντάδες προσωπικά μηνύματα του Elon Musk δημοσιεύθηκαν σε καταθέσεις. Τα κείμενα περιγράφουν πως οι διαπραγματεύσεις του Elon Musk με το TWITTER άρχισαν να καταρρέουν από την περασμένη Άνοιξη, με αποτέλεσμα να ανακοινώσει ότι θα εξαγόραζε την εταιρεία και θα την «έβγαζε» από το χρηματιστήριο.

Όμως λίγο καιρό αφότου συμφώνησε να αγοράσει την εταιρεία, ο Elon Musk άρχισε να αμφισβητεί όσα έλεγαν στελέχη της εταιρείας για τον αριθμό των bots και των λογαριασμών spam που βρίσκονται στην πλατφόρμα. Ο Elon Musk ισχυρίστηκε ότι το TWITTER ανέφερε πολύ χαμηλότερα νούμερα και σε δικαστικά έγγραφα κατηγόρησε την εταιρεία για απάτη. Οι δικηγόροι του TWITTER υποστήριξαν ότι οι εκτιμήσεις του ήταν ανακριβείς και οι ισχυρισμοί του για τα bots ήταν απλώς ένα «πρόσχημα» για να βγει από τη συμφωνία. Οι δικηγόροι του TWITTER αναφέρθηκαν σε μηνύματα κειμένου που είχε αποστείλει ο Elon Musk στον τραπεζίτη του στη Morgan Stanley, λέγοντας ότι ανησυχούσε για τις κινήσεις του Vladimir Putin στην Ουκρανία και για έναν πιθανό «3ο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Επιστρέφοντας στις πρόσφατες εξελίξεις, η επιστολή του Elon Musk προς τους δικηγόρους του TWITTER δημοσιεύτηκε σε ένα έγγραφο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών. Στην επιστολή, οι δικηγόροι του Elon Musk αναφέρουν ότι ο τελευταίος επιθυμεί να προχωρήσει με τους αρχικούς όρους της συμφωνίας, εφόσον το Πρωτοδικείο του Delaware «αναβάλει τη δίκη και όλες τις άλλες διαδικασίες που σχετίζονται με την εν εξελίξει αγωγή». Σύμφωνα με πληροφορίες, το TWITTER σκοπεύει να κλείσει την συμφωνία με τον Elon Musk προς $54,20 ανά μετοχή.