Οι νέες οθόνες της SAMSUNG θα σαρώνουν δακτυλικά αποτυπώματα σε όλη την επιφάνειά τους

10 μήνες πριν
SAMSUNG display scanning fingerprint

Σε μία πρωτοποριακή τεχνολογία φέρεται να δουλεύει η SAMSUNG. Η εταιρεία που έτσι κι αλλιώς θεωρείται εκ των κορυφαίων σε ό,τι αφορά τις οθόνες (αν δε μας πιστεύεις, ρίξε μια ματιά στα SAMSUNG Galaxy S23 και θα καταλάβεις) σε λίγο καιρό θα είναι σε θέση να προσφέρει κάτι πραγματικά ανεπανάληπτο, τουλάχιστον αν κρίνουμε από τα όσα έδειξε στη SID Display Week του Λος Άντζελες.

Μεταξύ άλλων λοιπόν, η κορεατική εταιρεία παρουσίασε μία νέα οθόνη τύπου Sensor OLED. Τι το φοβερό κάνει αυτή; Κατά βάση αποτελεί ολόκληρη έναν αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων! Πρόκειται για τεχνολογία που ναι μεν υπάρχει εδώ και χρόνια στα smartphones όμως ενσωματώνεται σε συγκεκριμένο τμήμα της οθόνης (συνηθέστερα, κάπου προς τα κάτω, εκεί δηλαδή που μπορεί να προσεγγίσει πιο εύκολα ο αντίχειρας). Δεν έχουμε δηλαδή οθόνες οι οποίες να μπορούν να διαβάσουν το δακτυλικό αποτύπωμα του χρήστη, πιστοποιώντας την ταυτότητά του, σε όλη τους την επιφάνεια, ανεξαρτήτως του πού θα ακουμπήσει δηλαδή εκείνος.

Image removed.Image removed.

Όπως εξήγησε η SAMSUNG, η οθόνη Sensor OLED θα μπορεί να μετρήσει ακόμα τον καρδιακό παλμό του χρήστη, την αρτηριακή του πίεση, ακόμα και τα επίπεδα στρες του οργανισμού του, φτάνει εκείνος να την ακουμπήσει με τουλάχιστον δύο δάχτυλα. Θα τα καταφέρνει δε εκμεταλλευόμενη την ίδια την τεχνολογία OLED, αφού ο εν λόγω φωτισμός αντανακλάται με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με την κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων των δαχτύλων -οπότε επιστρέφοντας στο πάνελ, αυτό θα μπορεί να τον προσδιορίζει και κατόπιν να τον μεταφράζει σε πληροφορίες υγείας.

«Για την ακριβή μέτρηση της πίεσης κάποιου, αυτή χρειάζεται να γίνει και στα δύο χέρια», ανέφερε η εταιρεία. «Η οθόνη Sensor OLED μπορεί να διαβάσει ταυτόχρονα τα δάχτυλα και των δύο χεριών, παρέχοντας ακριβέστερες πληροφορίες υγείας απ’ ό,τι οι υπάρχουσες συσκευές wearables», πρόσθεσε. Όσο για το πότε η εν λόγω λύση θα διατεθεί εμπορικά και στο πλαίσιο ποιων συσκευών; Άγνωστα αμφότερα…