Οι νέες Surface συσκευές που ανακοίνωσε η MICROSOFT στο event της

1 έτος πριν
Surface Laptop 5

Τρεις νέες συσκευές παρουσίασε η MICROSOFT στο αφιερωμένο στα Surface event της. Ο λόγος για τα Surface Laptop 5, Surface Pro 9 και Surface Studio 2 Plus τα οποία έθελξαν με το στυλ και τις επιδόσεις τους.

Ξεκινώντας με το Surface Laptop 5, θα κυκλοφορήσει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού στις 25 Οκτωβρίου με τιμή που θα ξεκινά από τα $999 (την ίδια τιμή δηλαδή που είχε και το Surface Laptop 4). Εν αντιθέσει βέβαια με τον προκάτοχό του, το Surface Laptop 5 θα στηρίζεται σε chips της INTEL που προτιμήθηκε έναντι της AMD (υπενθυμίζουμε ότι τα chips AMD με τα οποία είναι εφοδιασμένο το Surface Laptop 4 είναι σχεδιασμένα ειδικά γι’ αυτό, προσφέροντάς του ως αποτέλεσμα, εκτός από εξαιρετική απόδοση και σούπερ διάρκεια μπαταρίας). Το Surface Laptop 5 λοιπόν θα προσφέρεται με επιλογές Core i5 και Core i7, έχει εφοδιαστεί με Thunderbolt 4 ενώ στα χρώματά του έχει προστεθεί και το πράσινο (για επιλεγμένα μοντέλα).

Περνώντας στο Surface Pro 9, η MICROSOFT αποφάσισε να το κάνει λίγο πιο… fun, προσφέροντας επιλογές χρώματος που αφορούν και το ίδιο το tablet -και δεν περιορίζονται απλά στο κάλυμμα του πληκτρολογίου. Σε συνδυασμό με τη LIBERTY μάλιστα έχει δημιουργηθεί και μία φλοράλ έκδοση που θα διατεθεί σε περιορισμένο αριθμό κομματιών με αφορμή την 10η επέτειο της σειράς Surface. Ως προς τα χαρακτηριστικά, το Surface Pro 9 θα έρθει με επιλογές chip Arm και Intel, με την πρώτη να βασίζεται στο chip SQ3, υποστηρίζοντας 5G μεταξύ άλλων και διαθέτοντας μονάδα επεξεργασίας νευρωνικών δικτύων. Το Surface Pro 9 θα διαθέτει οθόνη 13 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και υποστήριξη γραφίδας και θα κυκλοφορήσει στις 25 Οκτωβρίου ξεκινώντας από τα $999.

Το Surface Studio 2 Plus, τέλος, ανανεώνεται στα… σημεία. Η συσκευή εξοπλίζεται με τρεις επιπρόσθετες θύρες Thunderbolt 4 ενώ στο εσωτερικό της συναντάμε επεξεργαστές INTEL Core-H 11ης γενιάς και γραφικές NVIDIA GeForce RTX 3060 για «50% καλύτερη απόδοση» σύμφωνα με τη MICROSOFT. Η τιμή του Surface Studio 2 Plus ξεκινά από τα $4299,99.