Οι συνδρομητές του YouTube Premium μπορούν τώρα να βλέπουν τα βίντεο τους με διπλάσια ταχύτητα

9 μήνες πριν
YouTube Premium

Στον σημερινό ταχέως εξελισσόμενο κόσμο, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι άνθρωποι αναζητούν συνεχώς τρόπους για να καταναλώνουν περιεχόμενο πιο αποτελεσματικά. Είτε πρόκειται για podcasts μεγάλης διάρκειας, είτε για εκπαιδευτικά σεμινάρια είτε για εκπαιδευτικά βίντεο, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που προτιμούν να ενισχύουν την ταχύτητα αναπαραγωγής για να εξοικονομούν χρόνο και να “καταναλώνουν” πιο γρήγορα το αγαπημένο τους περιεχόμενο. Αναγνωρίζοντας αυτή την τάση, η GOOGLE δοκιμάζει μια νέα λειτουργία που απλοποιεί τη διαδικασία διπλασιασμού της ταχύτητας αναπαραγωγής με μία μόνο χειρονομία, σύμφωνα με τη σελίδα πειραμάτων του YouTube.

Επί του παρόντος, στην εφαρμογή για smartphones, η προσαρμογή της ταχύτητας αναπαραγωγής απαιτεί μια διαδικασία τεσσάρων βημάτων. Οι χρήστες πρέπει να πατήσουν το παράθυρο βίντεο για να αποκτήσουν πρόσβαση στα στοιχεία ελέγχου, να εντοπίσουν το γρανάζι ρυθμίσεων στην επάνω δεξιά γωνία, να πλοηγηθούν στο μενού και, τέλος, να επιλέξουν την επιθυμητή ταχύτητα.

Για να απλοποιήσει τη διαδικασία, το YouTube δοκιμάζει τώρα μια λειτουργία "Long press to watch at 2x", η οποία επιτρέπει στους χρήστες να διπλασιάζουν χωρίς κόπο την ταχύτητα αναπαραγωγής ενός βίντεο κρατώντας απλώς πατημένο το δάχτυλό τους οπουδήποτε στο πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής.

Επί του παρόντος, η νέα αυτή λειτουργία δοκιμάζεται αποκλειστικά από τους συνδρομητές του YouTube Premium μέχρι τις 13 Αυγούστου. Εάν η δοκιμαστική φάση αποδειχθεί επιτυχής, η λειτουργία αναμένεται να γίνει διαθέσιμη για όλους τους χρήστες του YouTube. Οι συνδρομητές Premium μπορούν να ενεργοποιήσουν από τώρα πάντως τη δυνατότητα αυτή μέσω των ρυθμίσεων του λογαριασμού τους. Επιπλέον, το YouTube πειραματίζεται με μια λειτουργία οθόνης κλειδώματος, αποτρέποντας το τυχαίο πάτημα κατά την αναπαραγωγή, ένα από τα παραδοσιακά προβλήματα των χρηστών της υπηρεσίας. Η συγκεκριμένη δοκιμή αποτελεί ένα ακόμα πείραμα που μπορείς να βρεις στη σελίδα των YouTube Experiments και θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 5 Αυγούστου πριν -κατά πάσα πιθανότητα- πάρει το δρόμο προς την τελική έκδοση και για όλους τους χρήστες.