Όλα τα emoji γίνονται πλέον reactions στο WhatsApp

2 μήνες πριν
emoji

Τα emoji έχουν αλλάξει τον τρόπο που επικοινωνούμε. Επιτρέποντάς μας να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας με το πάτημα ενός πλήκτρου, αποτελούν βασικό συστατικό της μεταξύ μας καθημερινής γραπτής επικοινωνίας -ανεξαρτήτως συσκευής. Το WhatsApp δεν άργησε να μπει κι αυτό στον χορό, ξεκινώντας αρχικά να προσφέρει έξι επιλογές αντίδρασης σε μηνύματα με ισάριθμα emoji. Όπως ανακοίνωσε όμως ο ίδιος ο Mark Zuckerberg, οι χρήστες πλέον θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν όποιο emoji θέλουν γι’ αυτόν τον σκοπό.

«Δίνουμε πλέον τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει κανείς οποιοδήποτε emoji σαν reaction στο WhatsApp», έγραψε ο ισχυρός άνδρας της META, δηλώνοντας μάλιστα και τις προσωπικές του προτιμήσεις! Η δυνατότητα προσαρμογής των προεπιλεγμένων reactions στο WhatsApp είναι μάλιστα παρόμοια με αυτή του Messenger. Πλάι στα έξι emoji, θα δεις πως υπάρχει ένα «+» το οποίο και θα πρέπει να πατήσεις έτσι ώστε να προσθέσεις κάποιο καινούριο αντί ενός υπάρχοντος που δε χρησιμοποιείς τόσο -και όπως προείπαμε, μπορείς να επιλέξεις μέσα από ολόκληρη τη βιβλιοθήκη emoji!

Σημείωσε ότι ενδεχομένως η σχετική δυνατότητα να μην έχει «ξεκλειδωθεί» σε εσένα, αφού συνήθως τέτοια λανσαρίσματα γίνονται σταδιακά στη βάση χρηστών μίας εφαρμογής. Εν τοιαύτη περιπτώσει απλά θα πρέπει να κάνεις λίγη υπομονή ακόμα.

Τα emoji εμφανίστηκαν αρχικά στην Ιαπωνία τη δεκαετία του 90 και με τη διείσδυση των ψηφιακών τεχνολογιών γρήγορα εξαπλώθηκαν και στον υπόλοιπο πλανήτη. Το βασικό τους χαρακτηριστικό είναι πως δεν περιορίζονται από κανόνες γραμματικής: αυτό που μετρά είναι το γενικότερο πλαίσιο στη χρήση τους. Υπάρχουν φυσικά αρκετοί πολέμιοι που θεωρούν πως δεν έχουν θέση στην επικοινωνία, όμως η γλώσσα εξελίσσεται και τα emoji, καλώς ή κακώς, αποτελούν μέρος της εξέλιξης αυτής.

Η επιρροή τους είναι τέτοια μάλιστα που το 2015 το Λεξικό της Οξφόρδης ανέδειξε το emoji με το προσωπάκι που κλαίει από τα γέλια σε λέξη της χρονιάς (ενδεικτικά πέρυσι, ήταν το εμβόλιο).