To One UI 5.1 έρχεται και σε παλαιότερα κορυφαία μοντέλα της SAMSUNG

1 έτος πριν
SAMSUNG One UI 5.1

Όπως αναμένονταν, η SAMSUNG ανακοίνωσε ότι το One U 5.1, θα κυκλοφορήσει σύντομα και σε παλαιότερα μοντέλα της εταιρείας και μάλιστα πολύ σύντομα. Το One UI 5.1 αποτελεί το γραφικό περιβάλλον της SAMSUNG, βασισμένο στο Android 13, την τελευταία έκδοση της mobile πλατφόρμας της GOOGLE. Έτσι μετά την παρουσία του στη σειρά Galaxy S23 που μόλις κυκλοφόρησε, το One UI 5.1 θα κάνει την εμφάνισή του στις σειρές Galaxy S22, Galaxy S21, Galaxy S20 αλλά και στα αναδιπλούμενα Galazy Z Fold4, Galaxy Z Flip4. Αυτές δεν είναι οι μόνες συσκευές στις οποίες θα δούμε τη σχετική ενημέρωση αφού σύμφωνα με την εταιρεία, θα υποστηριχθούν επίσης και άλλα smartphones όπως το Galaxy Z Fold3 και Galazy Z Flip3 «τις επόμενες εβδομάδες».

«Το One UI 5.1 είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα της δέσμευσης της SAMSUNG να παρέχει στους χρήστες Galaxy τις τελευταίες καινοτομίες το συντομότερο δυνατό», σημείωσε ο Janghyun Yoon, EVP και Senior Executive στο Software Office. «Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, συνεργαστήκαμε στενά με τους παρόχους υπηρεσιών και τους συνεργάτες μας για να φέρουμε το One UI 5.1 στα τρέχοντα Galaxy smartphones και tablets σε όλο τον κόσμο μέσα σε λίγες εβδομάδες από την ανακοίνωση της σειράς Galaxy S23».

Με πολλές βελτιώσεις όπως την ενσωμάτωση του Expert Raw app στην εφαρμογή της κάμερας για μια σειρά από manual ρυθμίσεις, η νέα αναβάθμιση κάνει ευκολότερη από ποτέ την εύρεση φωτογραφιών στην εφαρμογή «Συλλογή», καθώς και τη δημιουργία κοινών οικογενειακών άλμπουμ. Πατώντας στο πρόσωπο ενός ατόμου σε μια φωτογραφία, πραγματοποιείται αναζήτηση για περισσότερες εικόνες, ενώ η εφαρμογή «Συλλογή», αναζητά πρόσωπα αγαπημένων προσώπων και τα προτείνει για οικογενειακά άλμπουμ φωτογραφιών.

Επιπλέον η SAMSUNG παρουσίασε νέες λειτουργίες που μπορούν να κατανοήσουν τον τρόπο χρήσης των συσκευών και να κάνουν ανάλογες συστάσεις. Για παράδειγμα, το νέο δυναμικό widget καιρού αναλύει τις τρέχουσες συνθήκες και δημιουργεί έναν προσαρμοσμένο σχεδιασμό που αντικατοπτρίζει το κλίμα. Οι λειτουργίες Modes και Routines έχουν διευρυνθεί για να επιτρέπουν προσαρμοσμένες ταπετσαρίες, ήχους κλήσης, ευαισθησία αφής και γραμματοσειρές που μπορούν να εξατομικεύσουν συγκεκριμένες δραστηριότητες για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία.