Το OPPO A98 5G έρχεται στον ΓΕΡΜΑΝΟ με κορυφαία χαρακτηριστικά για την κατηγορία του

10 μήνες πριν
OPPO A98 5G

To OPPO A98 5G είναι η τελευταία προσθήκη στην οικογένεια smartphones της σειράς Α της OPPO, και από σήμερα θα το βρεις στον ΓΕΡΜΑΝΟ.

Αρχικά ο σχεδιασμός της συσκευής ξεχωρίζει εξαιτίας του GLOW, την αποκλειστική τεχνολογία της OPPO μέσω της οποίας εκατομμύρια μικροσκοπικοί κρύσταλλοι βρίσκονται διάσπαρτοι στην πίσω επιφάνεια του OPPO A98 5G δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα. Η διαδικασία αυτή προσδίδει στο πίσω κάλυμμα τη μοναδική ματ και αστραφτερή εμφάνισή του που του επιτρέπει να λάμπει χωρίς να γεμίζει με δακτυλικά αποτυπώματα, ενώ κάνει και το κράτημα της συσκευής πολύ άνετο.

Τις εντυπώσεις δεν κλέβει μόνο ο εντυπωσιακός σχεδιασμός στο πίσω μέρος αλλά και η οθόνη στο εμπρόσθιο, με διαστάσεις 6,72 ιντσών, υποστηρίζοντας υψηλό ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz, κάτι που συναντάμε συνήθως σε πολύ πιο ακριβές προτάσεις. Έτσι η πλοήγηση στα μενού της συσκευής και ειδικότερα το browsing, διακρίνονται για την ομαλότητά τους, με την OPPO να προσαρμόζει αυτόματα τον ρυθμό ανανέωσης ανάλογα με τις ανάγκες προκειμένου να εξοικονομεί ενέργεια. Η οθόνη καταλαμβάνει το 91% της συνολικής εμπρόσθιας επιφάνειας ενώ η θέαση του περιεχομένου της σε εξωτερικό χώρο είναι εύκολη εξαιτίας της υποστήριξης φωτεινότητας 680 nits.

Για το εσωτερικό, η OPPO ψηφίζει Qualcomm, ενσωματώνοντας το Snapdragon 695 5G, ένα chipset κατασκευασμένο με τη μέθοδο των 6nm, με οκταπύρηνο επεξεργαστή, υποστήριξη 5G και Adreno 619 GPU,. Συνοδεύεται από 8GB RAM και μεγάλο αποθηκευτικό χώρο στα 256GB τον οποίο μπορείς να επεκτείνεις με μια SD κάρτα, φτάνοντας το 1TB. Ενεργοποιώντας ακόμα τη λειτουργία επέκτασης μνήμης RAM της OPPO, το A98 5G μπορεί να μετατρέψει έως και 8 GB αχρησιμοποίητου αποθηκευτικού χώρου ROM σε προσωρινή μνήμη RAM για να ενισχύσει τις επιδόσεις του τηλεφώνου.

Η OPPO κάνει τη διαφορά και σε ότι αφορά την αυτονομία, ενσωματώνοντας μπαταρία με χωρητικότητα 5.000mAh και υποστηρίζοντας την ίδια στιγμή την κορυφαία τεχνολογία φόρτισης 67W SuperVOOC για πολύ γρήγορους χρόνους φόρτισης. Συγκεκριμένα το OPPO A98 5G μπορεί να φορτιστεί στο 100% σε μόλις 44 λεπτά. Σε ότι αφορά την αυτονομία, μπορεί να παρέχει έως και 39 ώρες τηλεφωνικών κλήσεων ή 16 ώρες προβολής βίντεο στο YouTube με μια πλήρη φόρτιση. Επιπλέον, η μπαταρία μπορεί να διαρκέσει έως και 17,5 ημέρες σε κατάσταση αναμονής με τη λειτουργία Always on Display.

Για τις selfies σου θα στηριχτείς σε μια selfie κάμερα των 32MP που υποστηρίζει μια σειρά από AI λειτουργίες για όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα ειδικά κατά τη λήψη πορτραίτων. Το AI Portrait Retouching είναι μία από αυτές τις δυνατότητες, αφού μπορεί να αναγνωρίζει 373 διαφορετικά σημεία του προσώπου και να εφαρμόζει διακριτικά εφέ ρετούς σε πραγματικό χρόνο. 

Το ίδιο ισχύει και για το κύριο σύστημα καμερών στο πίσω μέρος που αποτελείται από 3 αισθητήρες. Ο κύριος έχει ανάλυση 64MP και με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης χαρίζει εικόνες υψηλής ποιότητας, συμπεριλαμβανομένου και το βράδυ όταν οι συνθήκες είναι πιο δύσκολες. Όταν συνδυαστεί με τη δεύτερη κάμερα των 2MP μπορεί και προσφέρει πορτραίτα με το χαρακτηριστικό βάθος πεδίου ενώ δεν λείπει και ο μικροφακός ένα χαρακτηριστικό που προσφέρει μεγέθυνση έως και 40 φορές. Έτσι μπορείς να εξερευνήσεις τον μικροσκοπικό κόσμο και να ανακαλύψεις περίπλοκες λεπτομέρειες πέρα από αυτό που μπορεί να δει το γυμνό μάτι.

Το AI Portrait Retouching έχει αναβαθμιστεί με αλγόριθμους AI που μπορούν να αναγνωρίζουν 373 διαφορετικά σημεία του προσώπου και να εφαρμόζουν διακριτικά εφέ ρετούς σε πραγματικό χρόνο. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν 8 διαφορετικά εργαλεία ρετούς κατά τη λήψη πορτραίτων με την μπροστινή κάμερα και κάθε εφέ μπορεί να ρυθμιστεί σε κλίμακα 0-100. Ένας αλγόριθμος αφαίρεσης ατελειών AI υποστηρίζεται επίσης στην μπροστινή κάμερα, αφαιρώντας ατέλειες όπως κηλίδες, διατηρώντας παράλληλα άλλα φυσικά χαρακτηριστικά όπως κρεατοελιές, ενώ ένας νέος αλγόριθμος ρετουσαρίσματος ντεκολτέ μπορεί να εφαρμοστεί σε selfies.

Το OPPO A98 5G είναι από σήμερα διαθέσιμο στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ καθώς και στο germanos.gr ενώ οι πρώτοι τυχεροί που θα το αγοράσουν θα αποκτήσουν εντελώς δωρεάν 3 χρόνια εγγύηση αλλά και τα ασύρματα ακουστικά OPPO Enco Buds2.