Ώρα φέτος για Windows 11 Version 24H2 και όχι για τα Windows 12

2 μήνες πριν
Windows 11 logo

Η MICROSOFT ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια νέα ενημέρωση για τα Windows 11, με την ονομασία Windows 11 Version 24H2, αργότερα μέσα στο έτος. Παρά την προσδοκία για την κυκλοφορία των Windows 12, φαίνεται ότι η εταιρεία επικεντρώνεται στη βελτίωση του υπάρχοντος λειτουργικού με τη χρήση τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης. Η νέα αυτή έκδοση αναμένεται να είναι διαθέσιμη για το κοινό κατά τους μήνες Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο.

Αν και δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες, η νέα έκδοση θα ενσωματώνει μια σειρά από AI χαρακτηριστικά που στόχο θα έχουν την αύξηση της παραγωγικότητας του χρήστη, με αυτοματοποίηση διαδικασιών και όχι μόνο. 

Παρά τις προβλέψεις για έναν πιθανό ερχομό των Windows 12, η εμφάνιση της νέας έκδοσης δεν αναμένεται μέχρι το 2024. Η υποθετική έκδοση που είχε την κωδική ονομασία "Hudson Valley" και αναμενόταν να παρουσιαστεί στα μέσα του 2024, με επίσημη κυκλοφορία στο δεύτερο εξάμηνο του ίδιου έτους, φαίνεται να μην είναι στα άμεσα πλάνα της MICROSOFT.

Η επιβεβαίωση για την κυκλοφορία της ενημέρωσης των Windows 11 έγινε γνωστή μέσω ενός αρχείου καταγραφής αλλαγών που δημοσιεύτηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2024, στο πλαίσιο μιας δοκιμαστικής έκδοσης του λειτουργικού συστήματος μέσα στο πρόγραμμα Windows Insider.

Η αναβάθμιση στην έκδοση Windows 11 24H2 υπόσχεται σημαντικές βελτιώσεις, εστιάζοντας στην ενσωμάτωση δυνατοτήτων Τεχνητής Νοημοσύνης, όπως ο Windows Copilot, ο οποίος προσφέρεται ως ψηφιακός βοηθός AI και έχει ενσωματωθεί σε πληκτρολόγια νέας γενιάς. Οι ενσωματωμένες NPU στους νέους επεξεργαστές ενισχύουν αυτές τις νέες λειτουργίες και γι’αυτό παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο σε κάθε νέο σύστημα. Η νέα έκδοση των Windows αναμένεται να κυκλοφορήσει μαζί με τα πρώτα laptops που θα ενσωματώνουν το Snapdragon X Elite, το νέο chipset της Qualcomm, που υπόσχεται κορυφαίες επιδόσεις, σε συνδυασμό με εξαιρετική αυτονομία, ως απάντηση στα MacBook της APPLE που ενσωματώνουν chipset της ARM.

Τέλος, η επικέντρωση της MICROSOFT στα Windows 11 αντί για την κυκλοφορία των Windows 12 μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους, όπως η αποχώρηση του Panos Panay και η πιθανότητα "κατακερματισμού" της βάσης των χρηστών της. Η MICROSOFT προγραμματίζει να τερματίσει την υποστήριξη των Windows 10 τον Οκτώβριο του 2025, και πιθανώς να παρουσιάσει τα Windows 12 εκείνη την περίοδο.