Στην πρώτη θέση των χρηστών Twitter με τους περισσότερους followers ο Elon Musk

1 έτος πριν
Elon Musk

Ο Elon Musk εκθρόνισε τον πρώην πρόεδρο Barack Obama ως το πρόσωπο με τους περισσότερους followers στο Twitter. Αυτή τη στιγμή, ο δισεκατομμυριούχος έχει 133.068.709 followers έναντι 133.042.819 του Ομπάμα, σύμφωνα με τον αριθμό των followers που αναφέρθηκαν στα αντίστοιχα προφίλ τους στο Twitter.

Η εξαγορά του Twitter από τον Musk για 44 δισεκατομμύρια δολάρια έχει αναμφίβολα συμβάλει στην εκτόξευση του αριθμού των followers του πάνω από τον Obama. Ο επικεφαλής του Twitter έφτασε τα 100 εκατομμύρια followers τον περασμένο Ιούνιο και ο αριθμός αυτός συνέχισε να αυξάνεται τους μήνες που ακολούθησαν.

Μεταξύ της ανάρτησης τυχαίων και μερικές φορές προσβλητικών memes, ο Musk χρησιμοποιεί τον λογαριασμό του για να επικοινωνήσει διάφορες αλλαγές που έρχονται στο Twitter. Έχει επίσης ρωτήσει τους οπαδούς του σχετικά με ορισμένες σημαντικές αποφάσεις, όπως το να αφήσει τον Donald Trump να επιστρέψει στην πλατφόρμα και το αν θα πρέπει ο ίδιος να παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Twitter, με την πλειοψηφία να απαντά θετικά.

Οι συνήθεις αναρτήσεις του Musk έρχονται σε πλήρη αντίθεση με αυτές του Obama, ο οποίος χρησιμοποιεί τον λογαριασμό του κυρίως για επαγγελματικούς σκοπούς, όπως η προώθηση ενός σημαντικού σκοπού ή η προβολή κάποιου έργου που έκανε ως πρόεδρος. Το ίδιο ισχύει και για τον Justin Bieber και την Katy Perry, οι οποίοι καταλαμβάνουν την τρίτη και την τέταρτη θέση με τους περισσότερους followers, αντίστοιχα.

Ο Elon Musk, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ολοκλήρωσε την εξαγορά του Twitter, ύψους 44 δισ. δολαρίων, το περασμένο φθινόπωρο. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας έβαλε τέλος σε πολύμηνες νομικές διαμάχες, αλλά προκάλεσε ερωτήματα σχετικά με τη μελλοντική κατεύθυνση της πλατφόρμας. 

Ορισμένα κορυφαία στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου Parag Agrawal απολύθηκαν ενώ ο Musk είχε επικρίνει τη διοίκηση του Twitter και τις πολιτικές που ακολουθεί για το συντονισμό περιεχομένου. Με το σκεπτικό αυτό έχει δηλώσει ότι θα ακυρώσει τους αποκλεισμούς χρηστών των οποίων οι λογαριασμοί βρίσκονται σε αναστολή. Ένας από αυτούς ήταν ο λογαριασμός του Donald Trump, που όμως δεν προκάλεσε το ενδιαφέρον του πρώην προέδρου των ΗΠΑ να επιστρέψει στο Twitter.