Στις 21 Σεπτεμβρίου το επόμενο hardware event της MICROSOFT

7 μήνες πριν
MICROSOFT event logo

Η MICROSOFT έστειλε προσκλήσεις σε μέλη των μέσων ενημέρωσης για μια "ειδική εκδήλωση" που θα πραγματοποιήσει στη Νέα Υόρκη στις 21 Σεπτεμβρίου. Αν και το email δεν το αναφέρει ρητά, πιστεύεται ευρέως ότι η εκδήλωση αποτελεί την ετήσια εκδήλωση της εταιρείας όπου η εταιρεία συνήθως ανακοινώνει ενημερωμένα μοντέλα της σειράς συσκευών Surface.

Με βάση τα τελευταία χρόνια και τις αντίστοιχες παρουσιάσεις της MICROSOFT, θα πρέπει να περιμένουμε τις νέες γενιές των desktop και φορητών υπολογιστών της εταιρείας. Σε αυτές ανήκουν οι σειρές Surface Pro, Surface Go, Surface Laptop Go και Surface Laptop Studio, οι οποίες απευθύνονται πολλές φορές και σε διαφορετικό κοινό, με κοινό γνώρισμα την ευχρηστία και τις εξελιγμένες δυνατότητες. Αν τα παραπάνω ισχύουν, μπορούμε να περιμένουμε ότι οι νέες συσκευές Surface θα κυκλοφορήσουν κάποια στιγμή τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους. Οι λεπτομέρειες σχετικά με αυτές τις συσκευές είναι ακόμα ελάχιστες, αλλά είναι πιθανό να πρόκειται για ονομαστικές ανανεώσεις με ενημερωμένα εσωτερικά τεχνικά χαρακτηριστικά. Ωστόσο, η MICROSOFT θα μπορούσε πάντα να μας εκπλήξει με κάτι απροσδόκητο.

Εκτός από την παρουσίαση νέου hardware, η εκδήλωση μπορεί επίσης να παρέχει ενημερώσεις σχετικά με τα Windows 11 και πιο συγκεκριμένο για το Copilot AI. Πρόκειται για τον νέο εικονικό βοηθό σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος που ανακοινώθηκε τον Μάιο στο ετήσιο συνέδριο Build της εταιρείας. Το Windows 11 Copilot άρχισε να κυκλοφορεί σε χρήστες που είναι εγγεγραμμένοι στο κανάλι Windows Insider Dev τον Ιούλιο και αναμένεται να διατεθεί για όλους τους χρήστες των Windows αργότερα φέτος ως μέρος της μεγάλης ενημέρωσης των λειτουργιών των Windows 11. Ο νέος εικονικός βοηθός, αναμένεται να αντικαταστήσει ουσιαστικά την Cortana, την οποία η MICROSOFT αφαίρεσε πρόσφατα από τα Windows, αποτελώντας κάτι πολύ καλύτερο ειδικά σε ότι αφορά τα σενάρια παραγωγικότητας και τη βοήθεια που προσφέρει στον χρήστη στην εργασία του.

Εκτός απρόοπτου, κεντρικός παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο Panos Panay, επικεφαλής των τμημάτων Windows και Surface στη MICROSOFT, ο οποίος μάλιστα έχει και κυπριακές ρίζες.