Αλλαγές στα smartphones της Samsung μετά τα προβλήματα του One UI 4

2 έτη πριν
samsung

Η Samsung φαίνεται τελικά πως βρήκε τον τρόπο να διορθώσει τα προβλήματα που προκαλούσε στις συσκευές της το Android 12 και συγκεκριμένα το βασισμένο σε αυτό One UI 4, η πιο πρόσφατη έκδοση του περιβάλλοντος χρήστη της. Η κορεατική εταιρεία είχε ξεκινήσει τη διάθεση του νέου One UI στις συσκευές της στο δεύτερο μισό του Νοεμβρίου, όμως το σχετικό update ερχόταν με αρκετά προβλήματα που είχαν ως αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις να ενεργοποιηθεί το recovery mode κατά την εγκατάσταση (προκαλώντας ουσιαστικά το λεγόμενο «soft brick»).

Τα θέματα που προέκυψαν κατά την εγκατάσταση του One UI 4 ήταν τόσα πολλά (τρεμόπαιγμα οθόνης, μειωμένη απόδοση, αδυναμία λήψης screenshots και χρήσης εφαρμογών όπως το Netflix και το YouTube, προβλήματα με το Play Store και κάμποσα άλλα ακόμα) που ανάγκασαν τη Samsung να σταματήσει άρον-άρον τη διάθεσή του στη Νότιο Κορέα. Εν τέλει όμως, η Samsung κατάφερε να βρει λύση σε όλα τα παραπάνω -ή τέλος πάντων τα περισσότερα- και να συνεχίσει τη διάθεση του One UI 4 το οποίο σύντομα θα κάνει την εμφάνισή του στη σειρά Galaxy S21 και τα Galaxy Z Flip 3 και Z Fold 3 (σύμφωνα με την εταιρεία, σειρά μετά θα πάρουν τα υπόλοιπα Galaxy S, Galaxy Note, Galaxy A και τα tablets της).

Το One UI 4 προσθέτει μεταξύ άλλων βελτιωμένο πληκτρολόγιο με περισσότερα αυτοκόλλητα και κινούμενα emoji, δυνατότητα αλλαγής των χρωμάτων του λειτουργικού συστήματος βάσει του επιλεγμένου wallpaper, πίνακα ελέγχου που εστιάζει στη διαφάνεια και τις πληροφορίες που χρησιμοποιεί κάθε app, ενδείξεις για τη λειτουργία της κάμερας και του μικροφώνου της συσκευής κ.α.