Τα Honor Magic Vs και η σειρά Magic 5, προσγειώνονται στην Ευρώπη

1 έτος πριν

Ιδιαίτερα αισθητή ήταν η παρουσία της Honor στη φετινή έκθεση MWC, του άλλοτε γνωστού sub-brand της Huawei που ανεξαρτητοποιήθηκε, η οποία ανακοίνωσε πέρα από τη σειρά Magic5 και την διεθνή έκδοση του Magic Vs, με την αναδιπλούμενη οθόνη.

Το αναδιπλούμενο smartphone της Κινέζικης εταιρείας, Honor Vs κοιτάει κατάματα, σύμφωνα με την εταιρεία, το Samsung Galaxy Z Fold4 έχοντας στο εσωτερικό τον ίδιο ισχυρό επεξεργαστή, Snapdragon 8+ Gen 1 και «τρέχοντας» το Magic UI 7.1 που βασίζεται στο Android 13. Ο ισχυρός επεξεργαστής, ανάλογα την έκδοση του κινητού, συνοδεύεται από 8GB ή 12GB RAM και από 256GB ή 512GB αποθηκευτικού χώρου.

Η συσκευή, όπως και κάθε συσκευή που κάνει χρήση του συγκεκριμένου form factor, έχει δύο οθόνες, μία εξωτερική και μία εύκαμπτη εσωτερική, η οποία μπορεί να ανοίγει και να κλείνει με τη βοήθεια ενός ειδικά σχεδιασμένου μηχανισμού αναδίπλωσης (hinge) διπλασιάζοντας την ωφέλιμη επιφάνεια εργασίας. Η εσωτερική οθόνη στην περίπτωση του Magic Vs είναι τύπου Foldable OLED και έχει διαγώνιο 7,9 ιντσών υποστηρίζοντας ανάλυση 2.272 x 1.984 pixels με ρυθμό ανανέωσης 90 Hz. Επίσης, υποστηρίζει HDR10+ και έχει φωτεινότητα 800 nits.

Η εξωτερική οθόνη της συσκευής έχει διαγώνιο 6,45 ιντσών, ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και υποστηρίζει ανάλυση 2.560 x 1.080 pixels. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση υποστηρίζεται HDR10+ ωστόσο η φωτεινότητα της μπορεί να φτάσει τα 1.200 nits. Η εξωτερική οθόνη επιτρέπει στον χρήστη να χρησιμοποιήσει τη συσκευή κανονικά, χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς να είναι απαραίτητο να ανοίξει τη μεγαλύτερη εσωτερική οθόνη. 

Για την κατασκευή της συσκευής έχουν χρησιμοποιηθεί υψηλής ποιότητας υλικά, όπως κράμα τιτανίου ή ανθρακονήματα ενώ ο εξελιγμένος μηχανισμός αναδίπλωσης (hinge) επιτρέπει στην εσωτερική οθόνη να διπλώνει με ελάχιστο κενό μεταξύ των δύο τμημάτων της για μεγαλύτερη ασφάλεια και αυξημένη προστασία. Η συσκευή, ενσωματώνει μπαταρία 5.000 mAh που υποστηρίζει ενσύρματη φόρτιση 66 W. Το τριπλό σύστημα καμερών στο πίσω μέρος αποτελείται από μία κάμερα 54 MP (f/1.9), μια υπερευρυγώνια κάμερα 50 MP (f/2.0) και μία κάμερα με τηλεφακό που βασίζεται σε αισθητήρα 8 MP και υποστηρίζει οπτικό ζουμ 3x. Επίσης, διαθέτει και μία κάμερα για selfies που βασίζεται σε αισθητήρα 16 MP (f/2.5). Το Honor Vs θα κυκλοφορήσει στην Ευρωπαϊκή αγορά σε δύο χρωματισμούς, Cyan και Black.

Η μεγαλύτερη πάντως ανακοίνωση της Honor στην έκθεση MWC 2023 αφορούσε τη νέα της ναυαρχίδα, Magic5 Pro και την οικονομικότερη έκδοση Magic5.

Από άποψη αισθητικής, η Honor εξελίσσει το κυκλικού σχήματος εξόγκωμα για την κάμερα με την ονομασία «Eye of the Muse» και του δίνει μία νέα ονομασία: Star Wheel Triple Camera. H βασική κάμερα του Magic5 Pro βασίζεται σε έναν ειδικά ανεπτυγμένο αισθητήρα που έχει μέγεθος 1/1.12” και ανάλυση 50 MP και ο οποίος βρίσκεται πίσω από έναν φακό με διάφραγμα f/1.6 που είναι εξαιρετικά φωτεινό. Η συγκεκριμένη κάμερα διαθέτει σύστημα οπτικής σταθεροποίησης της εικόνας (OIS). Δίπλα της, βρίσκεται μία κάμερα επίσης 50 MP με υπερευρυγώνιο φακό (FoV 122°) που έχει επίσης αρκετά φωτεινό διάφραγμα (f/2.0). Και το «αστέρι» της τριπλέτας δεν είναι άλλη από την κάμερα με τον περισκοπικό τηλεφακό που επίσης βασίζεται σε αισθητήρα 50 MP (Sony IMX858) προσφέροντας οπτικό ζουμ 3.5x και ψηφιακό ζουμ 100x (μέσω ενός ψηφιακού συστήματος που η Honor ονομάζει Ultra Fusion Computational Optics) ενώ διαθέτει διάφραγμα f/3.0. Οι τρεις κάμερες, έχουν τη βοήθεια διάφορων αισθητήρων για την εστίαση, την απόδοση χρώματος κ.ά. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει ένας αισθητήρας λέιζερ 3D ToF, ένας πολυφασματικός αισθητήρας για τη θερμοκρασία χρώματος και ένας αισθητήρας flicker.

Όσον αφορά τις δυνατότητες της συσκευής στη λήψη βίντεο, μπορεί να καταγράψει 4K στα 60 fps σε HDR10+ ή Magic-Log 10-bit log format. Η εφαρμογή IMAX Enhanced Movie Master επίσης επιτρέπει τη λήψη και την επεξεργασία των αρχείων βίντεο. Η εμπρόσθια κάμερα της συσκευής βασίζεται σε αισθητήρα 12 MP (f:/2.4) και συνοδεύεται από έναν αισθητήρα 3D depth για ασφαλή και ταχύτερη αναγνώριση προσώπου. Κάτω από την οθόνη πάντως υπάρχει αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων. Η ασφάλεια της συσκευής, ενισχύεται από το Discrete Security Chipset που η εταιρεία ανέπτυξε σε συνεργασία με την Qualcomm. Πρόκειται για έναν κρυπτογραφημένο χώρο στον οποίο αποθηκεύονται όλες οι ευαίσθητες πληροφορίες του χρήστη, μεταξύ των οποίων οι κωδικοί πρόσβασης και τα βιομετρικά χαρακτηριστικά (π.χ. δακτυλικό αποτύπωμα, σάρωση προσώπου). 

Η οθόνη του Magic5 Pro είναι τύπου LTPO OLED με 10-bit πάνελ HDR10+ με διαγώνιο 6,81” που υποστηρίζει 2.848 x 1.312 pixels, ρυθμό ανανέωσης έως 120 Hz και φωτεινότητα που μπορεί να φτάσει τα 1.800 nits. Η λειτουργία της οθόνης ενισχύεται από ένα custom chipset με την ονομασία Discrete Display Chipset, το οποίο ενισχύει την απόδοση στα παιχνίδια και παρέχει ένα always-on εφέ HDR που βελτιώνει την απεικόνιση των βίντεο. Στο εσωτερικό του Honor Magic5 Pro βρίσκουμε τον επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 σε συνδυασμό με 12GB μνήμης LPDDR5X RAM και 512GB αποθηκευτικού χώρου UFS 4.0. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 5.100 mAh και υποστηρίζει ενσύρματη φόρτιση 66 W και ασύρματη φόρτιση 50 W.

Το Magic5 είναι η οικονομικότερη συσκευή από τις δύο. Έχει αρκετές ομοιότητες με την «Pro» έκδοση ωστόσο η οθόνη, αν και μεγάλης διαγωνίου, είναι μικρότερη, στις 6,73” και υποστηρίζει 2.688 x 1.224 pixels, ρυθμό ανανέωσης έως 120 Hz και φωτεινότητα που μπορεί να φτάσει τα 1.600 nits. Στον τομέα της κάμερας, η συσκευή διαθέτει ένα ικανότατο αλλά όχι τόσο προηγμένο σύστημα τριπλής κάμερας, που αποτελείται από την κύρια κάμερα που βασίζεται σε αισθητήρα 1/1.49” αισθητήρα 54 MP (f/1.9), την ίδια υπερευρυγώνια κάμερα που συναντούμε στην έκδοση «Pro» (50 MP, FoV 122°, f/2.0) και μία κάμερα με τηλεφακό που βασίζεται σε αισθητήρα 32 MP με OIS (φακός f/2.4) και υποστηρίζει ψηφιακό ζουμ 50x. Η συσκευή ενσωματώνει τον ίδιο ισχυρό επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 σε συνδυασμό με 8GB RAM και 256GB αποθηκευτικού χώρου. Η μπαταρία του Magic5 έχει χωρητικότητα 5.100 mAh και υποστηρίζει ενσύρματη φόρτιση 66 W. Το Honor Magic5 θα κυκλοφορήσει σε Blue και Black ενώ το Magic5 Pro σε πέντε χρώματα, Glacier Blue, Meadow Green, Coral Purple, Orange και Black.

Εκτός από τις παραπάνω συσκευές, η εταιρεία Honor παρουσίασε  και την πρώτη μπαταρία silicon-carbon. Ο νέος τύπος μπαταρίας υπόσχεται 12% μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα σε σύγκριση με τις τωρινές μπαταρίες lithium-ion που χρησιμοποιούν ηλεκτρόδιο από γραφίτη (στην άνοδο). Αυτό σημαίνει ότι αν μία μπαταρία ιόντων λιθίου είχε χωρητικότητα 5.100 mAh, η νέας τεχνολογίας μπαταρία silicon-carbon θα είχε χωρητικότητα 5.450 mAh στις ίδιες διαστάσεις. Η έκδοση του Magic5 Pro στην Κίνα έχει μπαταρία 5.450 mAh αντί για 5.100 mAh στην Ευρωπαϊκή του έκδοση, επομένως η νέα μπαταρία ενδέχεται ήδη να είναι μία πραγματικότητα.