Τα Windows 11 θα ελέγχουν σύντομα το φωτισμό RGB για περιφερειακά παιχνιδιών PC

1 έτος πριν
Windows 11

Η MICROSOFT εργάζεται για να φέρει εγγενή υποστήριξη για αξεσουάρ παιχνιδιών RGB στα PC και στα Windows 11. Η εμπειρία φωτισμού των Windows θα περιλαμβάνει τη δυνατότητα για τους PC gamers να ρυθμίζουν τα αξεσουάρ με φωτισμό RGB χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσουν τρίτο λογισμικό.

Ο χρήστης του Twitter, Albacore, εντόπισε τις πρώτες αναφορές για την ενσωμάτωση αυτής της νέας εμπειρίας φωτισμού στα Windows 11 στις τελευταίες δημόσιες δοκιμαστικές εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος. Οι επιλογές για τον έλεγχο της φωτεινότητας, των εφέ φωτισμού, της ταχύτητας και των χρωμάτων μπορούν να βρεθούν στις Ρυθμίσεις των Windows 11. Υπάρχει ακόμη και μια λειτουργία που θα ταιριάζει τα περιφερειακά με το χρώμα των Windows που έχει επιλεχθεί.

Οι εγγενείς έλεγχοι φωτισμού της MICROSOFT σημαίνει ότι οι χρήστες των Windows 11 δεν θα χρειάζεται να εγκαθιστούν εφαρμογές από τις Razer, Corsair, Logitech και άλλες εταιρείες για να έχουν βασική υποστήριξη για την προσαρμογή των RGB εφέ. Η κατηγορία αυτών των περιφερειακών γνωρίζει ολοένα και μεγαλύτερη επιτυχία ειδικά ανάμεσα στους gamers που επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα εντυπωσιακό setup για να τους συνοδεύει στις gaming μάχες τους.

Η MICROSOFT δεν έχει ανακοινώσει ακόμα επίσημα την υποστήριξη RGB περιφερειακών στα Windows 11, όμως η εταιρεία εργάζεται πάνω σε μια σειρά από πειραματικές λειτουργίες που αναμένεται να εμφανιστούν σε μια μεγαλύτερη ενημέρωση των Windows 11 αργότερα μέσα στο έτος. Περισσότερα γι’αυτές τις λειτουργίες και το μέλλον των Windows 11 αναμένεται να μάθουμε την άνοιξη στο επερχόμενο συνέδριο προγραμματιστών της MICROSOFT, τη Build.

Τα Windows 11 θα αποκτήσουν επίσης σύντομα widgets τρίτων κατασκευαστών, με αυτά για το Messenger και το Spotify που είδαμε σε πρόσφατες δοκιμαστικές εκδόσεις. Η ενσωματωμένη εφαρμογή “Σημειωματάριο” αποκτά επίσης καρτέλες (tabs) και όσοι δοκιμάζουν αυτές τις εκδόσεις των Winodws, έχουν εντοπίσει πρώιμο κώδικα για ένα ανανεωμένο περιβάλλον εργασίας χρήστη της Εξερεύνησης αρχείων (File Explorer) και βελτιώσεις στο κέντρο ελέγχου ήχου των Windows 11.