Τα Windows θα σου επιτρέπουν σύντομα να εξάγεις το κείμενο από τις φωτογραφίες σου στο Android smartphone

3 μήνες πριν
windows photo screen

Η MICROSOFT εισάγει μια νέα λειτουργία στην επερχόμενη έκδοση του Phone Link που επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν και να αντιγράφουν κείμενο από εικόνες που συγχρονίζονται από τις Android συσκευές. Η λειτουργία για την ώρα είναι διαθέσιμη στις τελευταίες δοκιμαστικές εκδόσεις των Windows Insiders και στο εγγύς μέλλον αναμένεται να διατεθεί σε όλους τους χρήστες.

Το Phone Link, γνωστό ως Link to Windows στην πλευρά του Android, επιτρέπει στους χρήστες να συγχρονίζουν διάφορα στοιχεία, όπως κλήσεις, μηνύματα, ειδοποιήσεις και φωτογραφίες, μεταξύ ενός Android smartphone και ενός Windows PC. Επιπλέον, προσφέρει τη δυνατότητα να μεταφέρει ολόκληρη την οθόνη του τηλεφώνου στον υπολογιστή. Ενώ η εφαρμογή υποστηρίζει επίσης συσκευές iOS, η λειτουργικότητά της είναι μικρότερη, συγχρονίζοντας μόνο ειδοποιήσεις, μηνύματα και κλήσεις μέσω Bluetooth εξαιτίας των περιορισμών της Apple.

Πέρυσι, το εργαλείο Snipping Tool των Windows απέκτησε μια νέα λειτουργία που εισήγαγε δυνατότητες εξαγωγής κειμένου, συμπίπτοντας με την εισαγωγή ειδοποιήσεων κοινής χρήσης εικόνων στο Phone Link. Ο συνδυασμός αυτός κατέστησε δυνατή την εξαγωγή κειμένου από φωτογραφίες του smartphone χρησιμοποιώντας το Snipping Tool. Η τελευταία ενημέρωση απλοποιεί τη διαδικασία με την ενσωμάτωση της λειτουργίας απευθείας στην εφαρμογή Phone Link, εξαλείφοντας την ανάγκη για ένα επιπλέον βήμα. Η λειτουργία είναι επί του παρόντος διαθέσιμη στην έκδοση 1.24051.91.0 του Phone Link και έχει δοκιμαστεί στο Insider Preview Build 22635.3646 (Beta Channel).

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, η απόδοση του OCR (οπτική αναγνώριση χαρακτήρων) χαρακτηρίστηκε ικανοποιητική, αν και παρουσίασε περισσότερα προβλήματα σε σύγκριση με την αντίστοιχη λειτουργία της Samsung ή της Apple κατά την επεξεργασία της ίδιας εικόνας από μια σελίδα βιβλίου. Για μεγαλύτερα αποσπάσματα, μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό να ενεργοποιήσεις την αντιγραφή και επικόλληση μεταξύ συσκευών, να εξάγεις το κείμενο στο τηλέφωνο και στη συνέχεια να το στείλεις στον υπολογιστή.