Τέλος στα πειράματα για 4K ανάλυση αποκλειστικά σε YouTube Premium συνδρομητές

1 έτος πριν
YouTube Premium

Μπορεί να πήγε «η ψυχή μας στην κούλουρη» όμως αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς που ανησύχησαν ότι το YouTube θα περιόριζε εντελώς την πρόσβαση σε περιεχόμενο 4K μόνο στους Premium συνδρομητές, μπορείς πλέον να ησυχάσεις. Και αυτό διότι το YouTube αποκάλυψε στο Twitter ότι έχει "απενεργοποιήσει πλήρως" το πείραμα που απαιτεί Premium συνδρομή για να μπορεί να αναπαράγει βίντεο σε ανάλυση 4K, κάτι που όλοι οι χρήστες μπορούσαν να κάνουν από το 2010 εντελώς δωρεάν.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι χρήστες άρχισαν να αναφέρουν σε social media όπως το Reddit και το Twitter ότι όταν είχαν πρόσβαση στο αναπτυσσόμενο μενού για τις επιλογές ανάλυσης, η λέξη "Premium" βρισκόταν ακριβώς δίπλα στο 4K/2160p. Ωστόσο, δεν απαιτούνταν από όλους να έχουν συνδρομή Premium για να αναπαράγουν βίντεο 4K, γεγονός που υποδηλώνει ότι επρόκειτο για μια πειραματική λειτουργία που αναπτύχθηκε σε περιορισμένο αριθμό χρηστών.

Δεν είναι σαφές γιατί το YouTube αποφάσισε να ακυρώσει το πείραμα, αλλά, όπως σημειώνουν αρκετές ιστοσελίδες, η απόφαση έστω της διενέργειας της συγκεκριμένης δοκιμής αντιμετωπίστηκε με πολύ μεγάλο αριθμό αρνητικών σχολίων. Οι χρήστες, όπως είναι κατανοητό, δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένοι που τους ζητήθηκε να πληρώνουν 12 δολάρια το μήνα ή 120 δολάρια το χρόνο για να μπορούν να αναπαράγουν βίντεο στην υψηλότερη ανάλυση που είναι διαθέσιμη στην υπηρεσία. Όσοι δεν συμμετείχαν στη δοκιμή, αναμενόμενα ανησυχούσαν ότι το YouTube θα αποφάσιζε να επεκτείνει την απόφασή του σταδιακά σε όλους τους χρήστες του, προωθώντας ακόμα περισσότερο και φουλ επιθετικά τη Premium συνδρομή.

Πάντως το YouTube δεν ανέφερε κάπου συγκεκριμένα για το αν βάζει μόνιμα στο ράφι την ιδέα του κλειδώματος των βίντεο 4K πίσω από μια συνδρομή Premium. Σε ένα tweet γραμμένο στα ιαπωνικά, το YouTube κάλεσε τους χρήστες να αφήσουν ένα σχόλιο σχετικά με το πείραμα, κάτι που θα μπορούσε να το βοηθήσει να αποφασίσει τελικά πώς θα προχωρήσει με τη συγκεκριμένη λειτουργία.