Θα γίνει συνδρομητικό το TWITTER ; Έτσι φαίνεται

6 μήνες πριν
Elon Musk X app

Ο Musk πρότεινε ότι το πρώην TWITTER, που τώρα μετονομάστηκε σε X, μπορεί σύντομα να χρεώνει συνδρομές σε όλους τους χρήστες πέραν εκείνων που πληρώνουν σήμερα για το X Premium. Η εφαρμογή μιας συνδρομής για όλους, θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποτροπή ενοχλητικών bot σύμφωνα με τον αμφιλεγόμενο CEO. 

Επί του παρόντος, το X διαθέτει συνδρομητική επιλογή μόνο για τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες που προσφέρει το X Premium. Σ’ αυτές περιλαμβάνεται το γνωστό blue tick (επαλήθευση λογαριασμού) αλλά και η δυνατότητα επεξεργασίας των tweet. Κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu, ο Musk ανέφερε ότι σχεδιάζει να απαιτήσει πληρωμές από όλα τα μέλη του X.

«Προχωράμε στο να έχουμε μια μικρή μηνιαία πληρωμή για τη χρήση του συστήματος», δήλωσε ο Musk. Εξήγησε πόσο φθηνή είναι η δημιουργία bots, οπότε η καθιέρωση έστω και μιας μικρής συνδρομής, θα μπορούσε να αποθαρρύνει τους δημιουργούς bot. Η απαίτηση εισαγωγής τρόπου πληρωμής για κάθε νέο λογαριασμό bot, θα αποτελούσε πρόσθετο εμπόδιο.

Ο Elon Musk δεν επιβεβαίωσε με σαφήνεια αν η επί πληρωμή συνδρομή θα είναι υποχρεωτική για όλους τους χρήστες του X. Οι παρατηρήσεις του πάντως σηματοδοτούν ότι η ιδέα εξετάζεται καθώς η X διερευνά νέες πηγές εσόδων. 

Με βάση τη συζήτηση του Musk με τον Benjamin Netanyahu μάθαμε από τον πρώτο ότι η X έχει σήμερα 550 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες που δημιουργούν 200 εκατομμύρια καθημερινές αναρτήσεις. Προηγουμένως, η X απαριθμούσε 238 εκατομμύρια "κερδοφόρους" καθημερινούς ενεργούς λογαριασμούς πριν από την εξαγορά από τον Musk τον περασμένο Οκτώβριο.

Η ιδέα της συνδρομής έρχεται καθώς η X παλεύει με την πτώση των διαφημιστικών εσόδων, της κύριας πηγής εσόδων της. Ο Musk επικαλείται μείωση των διαφημίσεων κατά 60% λόγω της φυγής των διαφημιστών λόγω ανησυχιών για το συντονισμό του περιεχομένου υπό τη διοίκησή του.

Οι συνομιλίες μεταξύ του Musk και του Netanyahu μετατοπίστηκαν γρήγορα στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού και της ρητορικής μίσους με σεβασμό στην ελευθερία της έκφρασης. Ο Netanyahu προέτρεψε τον Musk να περιορίσει το αντισημιτικό περιεχόμενο στο X εντός των ορίων της Πρώτης Τροπολογίας.