Το Threads έρχεται στα μέρη μας μέσα στο μήνα

4 μήνες πριν
Threads logo

Το Threads, η νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης της META, πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό ντεμπούτο, συγκεντρώνοντας μια βάση 100 εκατομμυρίων χρηστών μέσα στις πρώτες πέντε ημέρες από το λανσάρισμά του. Ωστόσο, ο αρχικός ενθουσιασμός σύντομα μειώθηκε, καθώς οι χρήστες ανακάλυψαν ότι το Threads υστερούσε σε σύγκριση με το Twitter (πλέον X) λόγω της απουσίας αρκετών βασικών χαρακτηριστικών. Με την πάροδο του χρόνου, η META ενσωμάτωσε σταδιακά αυτά τα στοιχεία που έλειπαν και φαίνεται ότι το πιο σημαντικό μειονέκτημα -η μη διαθεσιμότητα του Threads στην Ευρώπη- σύντομα θα διορθωθεί.

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο της Wall Street Journal, η META φέρεται να σχεδιάζει να εισαγάγει το Threads στην ευρωπαϊκή αγορά εντός του τρέχοντος μήνα, σηματοδοτώντας την πιο ουσιαστική επέκταση της πλατφόρμας από την ίδρυσή της.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι γνωστή για τους αυστηρούς κανονισμούς προστασίας των καταναλωτών, ιδίως για εφαρμογές και υπηρεσίες στον τομέα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Κατά την έναρξη λειτουργίας του, το Threads στερούνταν αρκετών βασικών χαρακτηριστικών, όπως η δυνατότητα των χρηστών να διαγράφουν τον λογαριασμό τους στο Threads ανεξάρτητα από τον λογαριασμό τους στο Instagram. Τα χαρακτηριστικά αυτά έχουν έκτοτε ενσωματωθεί στην εφαρμογή.

Η έκθεση αναφέρει ότι η META σκοπεύει να προσφέρει στους χρήστες της ΕΕ τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα χωρίς τη δημιουργία προφίλ, αποκλειστικά και μόνο για κατανάλωση περιεχομένου. Η προσέγγιση αυτή θα μπορούσε ενδεχομένως να αντιμετωπίσει πολυάριθμες ρυθμιστικές ανησυχίες. Ωστόσο, παραμένει ασαφές αν αυτός θα είναι ο μοναδικός τρόπος πρόσβασης για τους χρήστες της ΕΕ.

Η επέκταση στην αγορά της ΕΕ θα μπορούσε δυνητικά να οδηγήσει σε αύξηση των μηνιαίων χρηστών του Threads κατά 40 εκατομμύρια το 2024, όπως προτείνεται στο δημοσίευμα. Τον Οκτώβριο, ο διευθύνων σύμβουλος της META, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, δήλωσε ότι το Threads είχε "λίγο κάτω από 100 εκατομμύρια μηνιαίως ενεργούς" χρήστες και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η πλατφόρμα θα μπορούσε τελικά να φτάσει το ένα δισεκατομμύριο χρήστες, ένας εξαιρετικά φιλόδοξος στόχος.

Η ακριβής ημερομηνία τον Δεκέμβριο κατά την οποία το Threads θα λανσαριστεί στην ΕΕ δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί από τη META. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τυχόν πρόσθετους περιορισμούς που θα επιβληθούν στους χρήστες της ΕΕ σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο και κατά πόσον θα τους επιτραπεί να συμμετέχουν ενεργά στην πλατφόρμα.