Τι αλλαγές έρχονται στα Windows 11;

2 έτη πριν
windows 11

Τα Windows 11 μπορεί να έχουν κυκλοφορήσει επισήμως εδώ και μερικούς μήνες, ωστόσο η Microsoft δεν έχει σταματήσει σε καμία περίπτωση την ανάπτυξή τους, ενισχύοντάς τα με νέες λειτουργίες και δυνατότητες. Τα όσα έχει ανακοινώσει για το άμεσο μέλλον δε, είναι άκρως εντυπωσιακά και πολλά υποσχόμενα.

Αρχικά, το λειτουργικό αναμένεται να αποκτήσει έξυπνες λειτουργίες σε ό,τι αφορά τα meetings -κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο στην εποχή του work from home. Συγκεκριμένα, θα προστεθεί δυνατότητα φιλτραρίσματος ήχου με στόχο την εξουδετέρωση των θορύβων παρασκηνίου, καθώς και τεχνολογία Eye Contact η οποία βασιζόμενη σε αλγορίθμους AI προσαρμόζει τα μάτια του χρήστη ώστε αυτά να φαίνονται πως κοιτούν διαρκώς στον φακό. Τα Windows 11 θα αποκτήσουν ακόμα επιλογή για αυτόματο καδράρισμα και θόλωμα παρασκηνίου εικόνας με εξομαλυμένο περίγραμμα χρήστη για πιο φυσικό look. Οι αλλαγές αυτές θα εμφανιστούν πρώτα σε συσκευές της Qualcomm -χάρη στη νευρωνική μονάδα επεξεργασίας που διαθέτουν αυτές.

Αφήνοντας τις συναντήσεις, κάτι που θα ενδιαφέρει ακόμα περισσότερους χρήστες, είναι ο νέος σχεδιασμός του File Explorer των Windows 11 ο οποίος αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία λίαν συντόμως. Το βασικό του νέο χαρακτηριστικό, είναι η υποστήριξη tabs, λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να εξερευνούν πολλαπλούς φακέλους στο ίδιο παράθυρο, εξοικονομώντας έτσι πολύτιμο χρόνο. Το νέο design του File Explorer προσφέρει ταχύτερη πρόσβαση σε αγαπημένους φακέλους και αρχεία μέσω καινούριων επιλογών (γρήγορη πρόσβαση, πρόσφατα έγγραφα, αγαπημένα) καθώς επίσης και πιο εύκολο sharing αρχείων σε επαφές μέσω OneDrive, Teams και Outlook.

Από εκεί και πέρα, αρκετά χρήσιμη είναι και η ενσωμάτωση της λειτουργίας Windows 365 στα Windows 11. Ουσιαστικά το Windows 365 απευθύνεται στις επιχειρήσεις, καθιστώντας δυνατή την πρόσβαση μέσω browser σε ένα cloud PC με Windows 10 ή Windows 11. Ναι, ΟΚ, δεν είναι κάτι τρομερά πρωτότυπο, ωστόσο για πρώτη φορά μια τέτοια λειτουργία θα αποτελεί τμήμα των Windows 11, επιτρέποντας στους χρήστες να βρεθούν απ’ ευθείας στο περιβάλλον του cloud PC τους με την εκκίνηση του… κανονικού (στην ουσία θα υπάρχει επιλογή switch με την οποία οι χρήστες θα επιλέγουν το σύστημα που θέλουν να χρησιμοποιήσουν).