Τι να περιμένουμε από το Mobile World Congress 2022

2 έτη πριν
MWC

Το MWC 2022, το κορυφαίο συνέδριο γύρω από την κινητή τηλεφωνία, επιστρέφει στη Βαρκελώνη από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου, με τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου να αναμένεται να δείξουν νέα προϊόντα και τεχνολογίες. Σε αυτές δεν περιλαμβάνεται η Sony και η ASUS ενώ η Lenovo αν και δεν θα διαθέτει εκθεσιακό χώρο, θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις.

Για να δούμε όμως με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι σήμερα, τι θα πρέπει να περιμένουμε από τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου.

Samsung

Έχοντας παρουσιάσει τα κορυφαία της smartphone Galaxy S22 Ultra 5G, Galaxy S22+ και Galaxy S22, η Samsung αναμένεται να δώσει έμφαση στα PC και στην παρουσίαση νέων φορητών υπολογιστών Galaxy Book. Άλλη μια πιθανότητα είναι τα αποκαλυπτήρια κάποιου φθηνότερου tablet, με την νοτιοκορεατική εταιρεία να έχει ανακοινώσει ήδη την κορυφαία σειρά Galaxy Tab S8.

Honor

Η επιστροφή της Honor στην αγορά των smartphones είναι γεγονός εδώ και μερικούς μήνες, με την κινεζική εταιρεία να ανακοινώνει στις 28 Φεβρουαρίου την κορυφαία της σειρά smartphone με την ονομασία Magic4. Όπως είναι ήδη γνωστό, όλα τα μοντέλα της σειράς θα περιλαμβάνουν Google Mobile Services ενώ η εταιρεία αναμένεται να εστιάσει στις φωτογραφικές ικανότητες των νέων της μοντέλων.

realme

Η realme έχει δημιουργήσει θετικές εντυπώσεις τα δύο τελευταία χρόνια με συσκευές που χαρακτηρίζονται για τα πολύ καλά τους τεχνικά χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με την ανταγωνιστική τιμή. Έχοντας παρουσιάσει πρόσφατα τη σειρά realme 9, η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι θα δώσει έμφαση στο φετινό MWC σε μια άλλη σειρά με την ονομασία GT2. Αυτή θα περιέχει σύμφωνα πάντα με την εταιρεία και smartphone που θα προσφέρει τη γρηγορότερη φόρτιση όλων των εποχών.

Lenovo

Ο κορυφαίος κατασκευαστής υπολογιστών στον κόσμο, έχει στα σκαριά αρκετές νέες κυκλοφορίες ειδικά στο χώρο των φορητών υπολογιστών. Θα πρέπει να περιμένουμε ανανεώσεις μοντέλων από δημοφιλείς σειρές της εταιρείας όπως τα IdeaPad και X1 ενώ ίσως έχουμε και κάποια εξέλιξη με την παρουσίαση νέου laptop που να βασίζεται στο τελευταίο chipset της Qualcomm, το οποίο χαρίζει πολύ μεγάλη αυτονομία.

Huawei

Χωρίς κάποιο νέο smartphone εξαιτίας των γνωστών προβλημάτων, η Huawei αναμένεται να διαθέτει μεγάλη εκθεσιακή παρουσία στη φετινή MWC, δίνοντας έμφαση σε ανακοινώσεις προϊόντων που συμπληρώνουν το οικοσύστημα της εταιρείας όπως laptops, έξυπνα ηχεία κ.α.

Nokia

Από το φετινό MWC δεν θα μπορούσε να λείπει και η Φινλανδική Nokia, με μια σειρά από οικονομικά μοντέλα, τα οποία θα συνοδεύονται από νέες υπηρεσίες στις οποίες δίνει έμφαση η HMD Global τα τελευταία χρόνια. Αν η εταιρεία μείνει πιστή στις παραδόσεις των τελευταίων ετών, ίσως δούμε και την αναβίωση κάποιου θρυλικού κινητού τηλεφώνου από το παρελθόν, κάτι που η Nokia έχει κάνει ήδη με τα μοντέλα 3310 και 8110. Ένα ακόμα ενδεχόμενο είναι η παρουσίαση νέων tablets, με έμφαση πάντα στο χαμηλό κόστος.

Xiaomi / Poco

Η γνωστή κινεζική εταιρεία δεν θα λείπει από τη φετινή έκθεση, με τη γκάμα προϊόντων που θα παρουσιάσει να περιλαμβάνει και τα sub-brands POCO και REDMI. Τα μέχρι στιγμής δεδομένα, γνωρίζουμε ότι θα δούμε για πρώτη φορά το POCO X4 Pro, ένα smartphone που θα δίνεται έμφαση στο δείκτη τιμής/επίδοσης, ενώ ίσως μάθουμε περισσότερα για το ευρωπαϊκό λανσάρισμα της σειράς Xiaomi 12.

Qualcomm

Τα περισσότερα smartphones της αγοράς βασίζονται σε δικό της chipset και φυσικά η Qualcomm δεν θα μπορούσε να λείπει από το Mobile World Congress αν και η παρουσία της αναμένεται να εστιάσει στα PC. Και αυτό εξαιτίας της μεγαλύτερης σημασίας που δίνει η εταιρεία στο χώρο με πιο πρόσφατο παράδειγμα την ανακοίνωση του Snapdragon 8cx Gen 3 chipset, το οποίο προορίζεται για Windows on ARM συστήματα που θα ξεχωρίζουν στον τομέα της αυτονομίας.

Εκτός από τους κατασκευαστές smartphone, παραδοσιακά το Mobile World Congress αποτελεί τον κατάλληλο χώρο για την επίδειξη των εξελίξεων που αφορούν τις ασύρματες τεχνολογίες και τα τελευταία χρόνια κυρίως των δυνατοτήτων των δικτύων 5ης γενιάς. Μείνετε συντονισμένοι στο G Blog για να διαβάσετε τις σημαντικότερες ανακοινώσεις από τη μεγαλύτερη έκθεση στον κόσμο γύρω από την κινητή τηλεφωνία.