Το Twitter θα σου δείχνει περισσότερα tweets από άτομα που δεν ακολουθείς

1 έτος πριν
Twitter

Καθώς ο νέος ιδιοκτήτης του TWITTER, Elon Musk, επεξεργάζεται το σύνολο των χαρακτηριστικών του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, περισσότερες αλγοριθμικές αλλαγές είναι στα σκαριά.

Ο λογαριασμός υποστήριξης του TWITTER ανέφερε αυτή την εβδομάδα σε ότι αφορά τις αλλαγές που έρχονται με το “Twitter 2.0”, ότι η πλατφόρμα «επεκτείνει τις συστάσεις περιεχομένου σε όλους τους χρήστες». Κάτι τέτοιο σημαίνει σύμφωνα με το TWITTER (αλλά και το Instagram που χρησιμοποιεί παρόμοιο λεκτικό), ότι η υπηρεσία θα προτείνει σε κάθε χρήστη το «καλύτερο» περιεχόμενο (tweets) ακόμα και αν αυτό προέρχεται από λογαριασμούς που δεν ακολουθεί. Στην πραγματικότητα η εμφάνιση περισσοτέρων tweets έστω και υπό τη μορφή προτεινόμενου περιεχομένου στο feed του χρήστη, σημαίνει ότι αυτός θα βλέπει και περιεχόμενο που προωθείται στην υπηρεσία επί πληρωμή.

Το TWITTER δεν παρείχε άλλες λεπτομέρειες σχετικά με την αλλαγή στις συστάσεις, αλλά παραπέμπει σε μια προηγούμενη ανάρτηση στο επίσημο blog που εξηγεί πώς λειτουργεί το αλγοριθμικό περιεχόμενο και πού αυτό μπορεί να εμφανιστεί. Σύμφωνα με την ανάρτηση, «οι συστάσεις μπορούν να εμφανιστούν στο αρχικό σας χρονολόγιο, σε ορισμένα σημεία της καρτέλας Εξερεύνηση (Discover) και σε άλλα μέρη της εφαρμογής». Οι χρήστες μπορούν να εναλλάσσονται μεταξύ του αρχικού feed και των "πιο προσφάτων tweets" κάνοντας κλικ στο σχετικό εικονίδιο στην επάνω δεξιά γωνία του της εφαρμογής.

Δεν είναι άμεσα σαφές αν το TWITTER σχεδιάζει να προσθέσει περισσότερα συνιστώμενα tweets στην κεντρική καρτέλα "home" ή αν κάτι τέτοιο θεωρηθεί μια πιο επιθετική κίνηση στην οποία δεν θα προχωρήσει. Ορισμένοι χρήστες έχουν ήδη παρατηρήσει αλλαγές, οι οποίες φαίνεται να επηρεάζουν προς το παρόν το home feed.