Ξεπέρασε τους 100 εκατ. followers στο Twitter ο Elon Musk

1 έτος πριν
Elon Musk

Είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο; Ναι. Είναι μία από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες των τελευταίων δεκαετιών; Σαφέστατα. Είναι ο ιδιοκτήτης του Twitter; Όχι ακριβώς αλλά προς τα εκεί οδεύουμε. Στο μεταξύ, ο Elon Musk πέραν όλων των παραπάνω, είναι και ένας εκ των πλέον δημοφιλών χρηστών της πλατφόρμας αφού έγινε μόλις το έκτο πρόσωπο, ο λογαριασμός του οποίου ξεπέρασε τους 100 εκατ. followers. Ο Musk μπήκε έτσι σε ένα κλειστό κλαμπ, μέλη του οποίου είναι μόνο ο Cristiano Ronaldo, ο Barack Obama, η Rihanna, η Katy Perry και ο Justin Bieber.

Το μεγάλο ερώτημα βέβαια είναι πόσοι από αυτούς τους 100 εκατ. followers είναι πραγματικοί χρήστες του Twitter και όχι bots. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Twitter, το 5% των λογαριασμών του είναι bots, μόνο που στην πραγματικότητα ο αριθμός αυτός πιστεύεται πως είναι πολύ μεγαλύτερος. Τους ίδιους προβληματισμούς έχει εκφράσει και ο ίδιος ο Musk ο οποίος και πίεσε το Twitter να του παραδώσει στοιχεία που να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του, ειδάλλως απείλησε πως θα επανεξέταζε την προσφορά εξαγοράς του.

Πριν από μερικούς μήνες, το Forbes χρησιμοποιώντας το εργαλείο SparkToro υπολόγισε πως το 46,5% των ακολούθων του Musk στο Twitter ήταν ανύπαρκτοι, όταν ο επιχειρηματίας είχε περί τους 60 εκατ. followers. Αυτό που πρέπει να του αναγνωρίσει κάποιος βέβαια, είναι το πόσο ενεργός είναι στην πλατφόρμα αλλά και τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται ο ίδιος το προφίλ του (ρίξε φερ’ ειπείν μια ματιά στα προφίλ των άλλων πέντε προσώπων με περισσότερους από 100 εκατ. followers στο Twitter που προαναφέραμε ή σε αυτό του Mark Zuckerberg στο Facebook και θα δεις τη διαφορά).

Πρώτος σε followers είναι ο Barack Obama, 44ος Πρόεδρος των ΗΠΑ με 132,1 εκατ. ενώ τον ακολουθεί σε απόσταση ο Justin Bieber με 114,1 εκατ. Πίσω από τον Musk, «υποψήφια» για να μπει στο κλαμπ των 100 εκατ. είναι η Taylor Swift που βρίσκεται στους 90,4 εκατ. followers.